Jurnal de călătorie cu Angela Ciobanu

0
Vienna, aerial view at night, with danube and cityscape

Designerul de bijuterii ne dezvăluie câteva dintre locurile magice din Viena.

Descrie Viena in trei cuvinte.

Eleganţă, imperialism, apfelstrudel.

Cel mai bun loc în care să stai.

25 Hours Hotel, cu un design fresh, este perfect amplasat în vecinătatea unuia dintre cele mai hip cartiere, Spittelberg.

Restaurantul favorit.

Pentru mic dejun, aş merge la Clementine, în orangeria inundată de lumină a Palatului Coburg. Meniul vienez de la Cafe Corbaci, amplasat în Museums Quartier, ar fi potrivit pentru orice masă de prânz. Iar pentru cină aş face o rezervare la Salonplafond, din interiorul Muzeului de Artă Aplicată MAK.

Dacă cineva ar sta să analizeze ce am găsit în comun la toate cele trei restaurante, şi-ar da seama că fac parte dintr-o specie rară de clientelă care savurează delicioasele varietăţi culinare admirând din când în când tavanele localurilor în care se află.

Partenerul de călătorie ideal.

Un Nikon.

Un view de neratat.

Oraşul la asfinţit, văzut de pe Nussberg.

E relaxant să

Să te pierzi pe străduţele ferite de turişti, să faci cumpărăturile în Naschmarkt sau Karmelitermarkt, să te prindă noaptea bând un pahar de vin alb într-o barcă pe Dunăre.

Dacă ai chef de aventură…

Mergi la Forest Rope Park din Kahlenberg.

Ceva ce nu găsești în ghidurile turistice.

Viena este oraşul european cu cele mai multe gelaterii (şi pot confi rma că multe dintre ele au varietăţi de îngheţată impresionante).

O amintire frumoasă.

Ziua în care am venit cu un singur geamantan (dar mare) şi Viena a devenit „acasă”; era în luna mai şi oraşul era invadat de flori.

Must have în bagajul de călătorie.

Dacă e vară, un costum de baie – ai o mare varietate de ştranduri şi piscine în oraş. Dacă vizitezi însă Viena pe timp de iarnă, un pulover gros în plus se va dovedi o idee mai bună decât te-ai fi putut aştepta.

Produse de beauty esențiale.

Cremă de faţă cu SPF, mascara, balsam hidratant pentru buze şi un produs de styling anti-frizz pentru buclele mele care nu s-au împăcat niciodată cu umiditatea vieneză.

Ce ai mereu în bagajul de mână?

O sticlă pentru apă – beau foarte multă apă, iar oraşul este presărat cu multe fântâni publice. De altfel, 95% din apa potabilă din Viena provine de la două izvoare din Alpi, astfel încât a bea apa de izvor de la robinet este o senzaţie aparte.

Foto Podium: John Phillips / Getty Images Entertainment; PR, mytheresa.com
Articol realizat de MARA COMAN

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here