Karl Lagerfeld, comemorat la Grand Palais în Paris

0

‘Karl For Ever’, ceremonia de comemorare dedicată lui Karl Lagerfeld, organizată de casele Chanel, Fendi și Karl Lagerfeld, a avut loc aseară la Grand Palais din Paris. Scenografia evenimentului, realizată de regizorul de teatru și operă Robert Carsen, a fost creată cu intenția de a celebra toate lucrurile în stilul lui Karl.

View this post on Instagram

‘Karl For Ever’ was a joyful celebration of Karl Lagerfeld’s legacy. ⁣ ⁣ With monumental portraits of Karl Lagerfeld framing the vast Grand Palais, guests arriving in Paris for the “Karl For Ever” celebration gaped with awe, wonder, respect and affection for the late designer, who died in February after an unprecedented fashion career.⁣ ⁣ A who’s who of fashion designers, business titans, models, actresses and artists — plus a smattering of politicians and society figures — were invited to the celebration, organized by the houses of Chanel, Fendi and Karl Lagerfeld and conceived by theater and opera director Robert Carsen.⁣ ⁣ Tap the link in bio to learn more. ⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ #wwdfashion⁣ #karllagerfeld

A post shared by WWD (@wwd) on

Directorul și CEO-ul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault, a putut fi surprins schimbând replici cu CEO-ul Chanel, Alain Wertheimer, iar printre personalitățile invitate s-au numărat și prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, Ralph Lauren, Valentino Garavani, Caroline, Prințesa de  Hanover și fiica ei, Charlotte Casiraghi, Stella McCartney, Carole Bouquet, Inès de la Fressange, Claudia Schiffer, Kimora Lee Simmons, Alber Elbaz, Silvia Venturini, Carla Bruni-Sarkozy, Carine Roitfeld și Haider Ackermann.

Seara s-a bucurat de spectacole și omagii din partea unor celebrități precum Pharrell Williams, Lang Lang, Helen Mirren, Charlie Siem, Tilda Swinton, Cara Delevingne, Lil Buck și Fanny Ardant.

CEO-ul Kering, François-Henri Pinault a fost de asemenea prezent și a declarat că „Salma [Hayek] era foarte apropiată de Karl, având ocazia să-l cunosc prin intermediul ei. Studioul lui era la 50m de apartamentul meu din Paris, așa că avem multe amintiri memorabile”. Ecrane imense și autoportrete alb-negru ale designerului sau fotografii realizate de Anne Leibovitz au fost expuse în imensa sală Grand Palais, care i-a găzduit nenumărate lansări de colecții Chanel.

PARIS, FRANCE – JUNE 20: Gigi Hadid gives an interview prior the Karl Lagerfeld Homage at Grand Palais on June 20, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Anna Wintour a deschis seria omagiilor. “El a fost multitasker-ul original, un om care a făcut totul în același timp”, a spus Anna. Tilda Swinton, purtând o jachetă tweed și pantaloni bloomers, a citit un fragment din Orlando de Virginia Woolf, una dintre cărțile preferate ale designerului, declarând la final că “hainele ne poartă pe noi până la urmă, nu noi pe ele. Hainele schimbă felul în care privim lumea, dar și percepția lumii asupra noastră”.

Cara Delevigne, îmbrăcată într-o rochie cu pene roz, a recitat o poezie despre o pisică aparținând scriitoarei Colette, una dintre autoarele preferate ale designerului, în timp ce imagini alături de pisica lui Lagerfeld, Choupette, au rulat pe ecrane. Au urmat și imagini cu cele mai memorabile spectacole create pentru casele de modă pentru a lucrat, de la spectacolul ținut pe Marele Zid al Chinei pentru Fendi până la multiplele transformări prin care a trecut Grand Palais, de la o plajă, la supermarket, pădure, până la instalarea unei nave de croazieră sau găzduirea unei copii a Turnului Eiffel.

Wertheimer a permis să fie intervievat pentru prima dată. Întrebat de ce l-a angajat pe Lagerfeld în 1983, a răspuns “Am fost sedus de ideea de a purta conversații cu el”.

Karl Lagerfeld
German fashion designer Karl Lagerfeld with two models, circa 1984. (Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images)

Foto: PR CHANEL, Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here