Karl Lagerfeld moare la 85 de ani

0
arl Lagerfeld moare la 85 de ani

Cunoscutul designer Karl Lagerfeld, în vârstă de 85 de ani, a murit astăzi la American Hospital din Paris. Directorul creativ Chanel a fost una dintre cele mai prolifice personalități din industria modei și a continuat să activeze în branșă până la dispariția sa.

El a realizat, de asemenea, colecții pentru propriul său brand, dar și pentru Fendi. Ba mai mult, se pare că el a continuat până de curând să dea instrucțiuni referitoare la colecția Fendi pentru toamnă/iarna 2019/2020, care urmează să fie prezentată în această săptămână la Milan Fashion Week.

Faptul că designerul nu se simțea bine, nu mai era un secret. El lipsise de la show-ul Chanel desfășurat la finalul lunii ianuarie al anului în curs. A fost pentru prima dată de când germanul a preluat postul de director de creație la Chanel, în 1983, când acesta nu a discutat cu fanii săi după un spectacol.

În ultimele săptămâni deja se vorbea cine ar putea să-i ia locul lui Karl la conducerea creativă Chanel, iar Virginie Viard, mâna dreaptă a sa, este numele adeseori vehiculat.
Lagerfeld și-a început cariera în modă ca asistent al lui Pierre Balmain în 1955 și s-a alăturat casei Chanel în 1983. În primul său sezon, s-a spus despre el că „lucrează 16 ore pe zi și este încântat că are această ocazie”. Și-a dedicat 36 de ani acestui brand.

Citiți și: “Karl Lagerfeld va lansa un lant de hoteluri si cluburi”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here