Pleci într-o călătorie? Ce produse de îngrijire personală iei cu tine în valiză?

0
kit de calatorie

Când pleci într-o călătorie nu trebuie să uiți de anumite lucruri personale, ca de exemplu: haine, produse de îngrijire, medicamente, cosmetice sau produse de protecție solară. Acestea trebuie puse în valiză fără să stai prea mult pe gânduri, pentru că sunt absolut necesare în orice vacanță de vară. Asta este valabil indiferent dacă pleci într-un weekend în țară, într-un sejur la mare sau la munte, într-o călătorie de afaceri sau într-o vacanță în străinătate.

Există câteva reguli, care te vor ajuta să nu uiți nimic. Iată câteva dintre ele:

 • Nu lua niciodată prea puține lucruri, pentru că s-ar putea să fii nevoit apoi să umbli prin magazine să-ți cumperi ce ai nevoie
 • Nu umple valiza complet, ci lasă loc și pentru eventualele cumpărături, pe care le vei face în călătorie
 • Folosește sistemul huselor individuale pentru organizarea lucrurilor și așezarea mărunțișurilor pe categorii, astfel vei putea lua cu tine, în anumite locuri, anumite produse de care ai nevoie, fără a căra și geanta sau valiza
 • Nu uita să-ți iei haine subțiri, dar și ceva pentru vreme mai rece, haine compacte și practice, care nu se șifonează ușor
 • Nu uita să iei la tine cel puțin o pereche de încălțăminte comodă
 • Dacă este neapărat necesar, adaugă în valiză și o ținută elegantă

Citește și: Cele mai frumoase orașe mici din Europa

Cum îți pregătești valiza de călătorie?

troller

În primul rând, fă o listă cu tot ceea ce ai nevoie în călătorie. Pregătirea se face cu o săptămână înainte de plecare, nu în ultima zi, în grabă. Așa nu vei uita nimic. Ți-ar fi de ajutor un kit de călătorie pentru a economisi mai mult timp și spațiu. Procedând astfel, vei pregăti valiza așa cum trebuie, ai timp să decizi dacă mai iei ceva, sau dacă renunți la anumite lucruri.

Kitul de îngrijire personală

Produsele de îngrijire personală de care nu trebuie să uiți: o trusă de manichiură, bețișoare de vată, tampoane, aparat electric de epilare, lamă de ras, uscător de păr, o trusă în miniatură cu ac și ață pentru cusut etc. Există însă și alte produse de îngrijire personală care sunt necesare când pleci într-o călătorie de durată, așa că nu uita să iei în calcul orice lucru de care vei avea mare nevoie.

Kitul de prim ajutor

Majoritatea oamenilor nu uită de kitul de prim ajutor, care este necesar în orice călătorie. Este vorba despre o trusă care va conține un dezinfectant, o cremă antiseptică, anumite medicamente, o loțiune pentru ochi, un medicament analgezic, tifon, feșe, plasture, foarfece, pensete, alcool medicinal și rivanol.

Dacă vrei să ai un concediu liniștit, este bine să ai cu tine o trusă de prim ajutor. Femeile de obicei își pregătesc și o punguță cu medicamente în poșetă, în care au ce le trebuie în cazul în care au nevoie de ceva pentru a-și alina simptomele (durere de cap, indigestie, insolație, rană, julitură, zgârietură, durere de gât, durere de dinți, amețeli și așa mai departe).

Kitul de toaletă

Domnișoarele și doamnele nu pleacă niciodată într-o călătorie fără a avea la ele produsele cosmetice preferate: periuța și pasta de dinți, un ulei de corp, un pieptene sau o perie, un parfum de calitate – cum este Acqua di Gioia – diferite produse de machiaj (creion de ochi, farduri, pudră, ruj și altele).

Femeile au mai multe lucruri de luat când este vorba despre îngrijirea părului. Ele au nevoie de perie pentru păr, fixativ, agrafe, ace de păr, bigudiuri, foen și așa mai departe. Lista poate fi completată și cu produse pentru prinderea podoabei capilare, mai ales în cazul persoanelor care au părul lung.

Prin comparație, bărbații se pot limita la mult mai puține produse. Mulți vor spune că o periuță de dinți, o lamă de ras și un Mr Burberry Indigo este tot ce au nevoie.

De asemenea nu trebuie să lipsească kitul de duș, care include produse de tipul: șampon, balsam de păr, săpun, periuță, deodorant și altele.

Vara, când pleci în vacanță ai nevoie și de o serie de produse cosmetice preferate, unele de înfrumusețare, altele necesare pentru protecția împotriva razelor ultraviolete. De exemplu poți pune în valiză și următoarele lucruri:

 • Cremă de protecție solară pentru față, rezistentă la apă și la transpirație, care protejează tenul de uscăciune
 • Balsam pentru protecția buzelor de soare
 • Creme de protecție solară pentru corp, una care se folosește pe piele înainte de plajă și una care este necesară după plajă
 • Loțiune hidratantă pentru piele, cu efect hrănitor și revigorant
 • Produse de machiaj care combat razele ultraviolete, cum sunt pudrele pentru retușare rapidă
 • Ulei vegetal pentru îngrijirea pielii; există uleiuri pentru păr, piele și unghii
 • Mască hidratantă pentru față

Alături de acestea, se pot lua în vacanță și alte kituri de obiecte utile (cum ar fi cel pentru documente, electronice sau diferite produse).

 

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk

Sursă foto: pixabay, unsplash

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here