La Grande Bellezza – Catrinel Menghia

Noua ambasadoare a gamei Gerovital Evolution ne-a povestit despre standarde de frumusețe, ritualuri noi de îngrijire și ce s-a schimbat în viața ei de când este mamă

0

Catrinel Menghia nu mai are nevoie de introducere. Actriță, model și, mai recent, ambasadoarea gamei Gerovital Evolution, ne-a povestit despre standarde de frumusețe, ritualuri noi de îngrijire și ce s-a schimbat în viața ei de când este mamă.

Harper’s Bazaar: Ce este frumusețea pentru tine? Ce apreciezi la o femeie întâi?

Catrinel Menghia: Frumusețea este extrem de subiectivă și consider că nu poate fi separată de personalitate. Ține de particularitățile care ne fac unici și ne ajută să exprimăm o poveste prin tot ceea ce suntem ca oameni, nu doar să întruchipăm niște standarde estetice, lipsite de fond. La o femeie apreciez expresivitatea, pentru că trăirile pe care le avem ne sunt, parcă, înscrise pe față.

HB: Care sunt cele mai importante gesturi pentru tine care te ajută să îți păstrezi frumusețea?

CM: Frumusețea e o stare de spirit, e reflectată de atitudine, și consider că cel mai important este să rămân fidelă valorilor mele. Pentru că atunci când ești tu însăți, ești fericită, iar acest lucru ți se citește pe față. Totodată, de când o am pe Caroline, mă joc foarte mult. Nu e deloc ușor pentru un adult să dea în mintea copilului, dar, pe măsură ce mă joc, îmi amintesc de mine copil și mă transform. Bucuriile acestea mici, pe care le trăiesc alături de copilul meu, sunt doza mea zilnică de energie.

HB: Cum s-a schimbat rutina ta de îngrijire după ce ai devenit mamă?

CM: Exact după nașterea lui Caroline, mi-am dat seama de schimbările din corpul meu și de pe pielea mea, care parcă a devenit mai fragilă. Nu mai este de ajuns stilul de viață sănătos, e nevoie și de cosmetice cu rol de hidratare, protecție, hrănire. A fost primul moment când am început să folosesc o cremă pentru ochi și să mă țin de o rutină de îngrijire. Acum, nu mai sar peste demachierea și hidratarea de seară cu o cremă cu acid hialuronic, după care îmi simt tenul mai catifelat și mai neted. Dimineața, folosesc o cremă hidratantă și, mai rar, un CC cream cu SPF, dacă am întâlniri peste zi. De când am devenit imaginea Gerovital Evolution, folosesc produsele din gama Perfect Look: apa micelară, crema ultraactivă și crema de ochi, iar, o dată pe lună, fac tratamentul de 10 zile cu fiolele cu acid hialuronic de 5%.

HB: Ce obiecte de beauty nu lipsesc în general din geanta ta?

CM: Crema hidratantă, care mi-e aproape la fel de indispensabilă ca aerul, un demachiant, o mascara și un balsam de buze transparent.

HB: Ce ai vrea să moștenească fiica ta de la tine și care ai vrea să fie relația ei cu propria imagine?

CM: Pe fiica mea vreau să o învăț că imaginea de sine este într-o relație strânsă cu starea de bine, deci ritualul cel mai important de frumusețe este cel al îngrijirii interioare, al clădirii încrederii în sine. Consider că atunci când ești autentică, fericită și expresivă, starea de bine ți se citește pe chip.

HB: Lumea știe că ai practicat atletism mult timp. Ce tipuri de activitate fizică îți place să efectuezi? Care este cea mai recentă descoperire?

CM: În copilărie, până la vârsta de 16 ani, am practic atletism de performanță. Am câștigat chiar 3 medalii: bronz la individual și două de argint cu echipa. Apoi, am luat-o pe un alt drum și relația mea cu sportul s-a răcit considerabil. Trebuie să mărturisesc că nu-mi place în mod deosebit să fac sport pentru întreținere, dar am acasă amenajată o mică sală de fitness printr-o colaborare cu o companie, unde mă mai antrenez când am timp. Iar uneori fac jogging, mai ales când sunt la mare.

HB: Într-o lume care folosește tot mai mult filtrele pe social media, pentru atingerea aparentă a unor standarde ideale, care este părerea ta despre înaintarea în vârstă? Cum crezi că ar trebui să ne raportăm la ea?

CM: Din perspectiva mea, înaintarea în vârstă înseamnă evoluția spre cea mai bună versiune a noastră. Este un proces de autodescoperire. Cred că prima dată când am reflectat asupra acestei teme a fost după ce am născut-o pe Caroline, când am simțit schimbări majore în corpul meu și mă simțeam obosită. Dar, de fapt, era doar trecerea într-o nouă etapă în care mă simt foarte bine. Dincolo de mindset-ul pe care ni-l stabilim, cred că este important să căutăm soluții în exterior, care să ne ajute. În cazul meu, aici intervine Gerovital, un brand recunoscut pentru faptul că inovează continuu, care se adaptează foarte bine nevoilor femeilor moderne.

HB: Ce ai descoperit nou în perioada de pandemie și la ce ai renunțat?

CM: Pe de o parte am redescoperit tihna de acasă, cu familia. Cred că a fost prima perioadă în care nu mai eram zilnic pe fugă pentru job-uri sau diverse întâlniri, nu mai suna telefonul, nu mai existau urgențe. Ne-am făcut mai mult timp să gătim și să ne uităm la filme – cred că am petrecut timpul ca majoritatea familiilor obișnuite. Pe de altă parte, pandemia a scos la iveală multă frică și agitație în noi, fiindcă a venit cu multe incertitudini. Totuși, eu am lucrat mai departe la proiectele mele personale și le-am pregătit pentru când vor putea fi lansate.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Harper’s BAZAAR Romania (@harpersbazaarro)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here