Find Me, continuarea cărții Call me by your name, se lansează în octombrie

0
Find Me, continuare cărții Call me by your name, se lansează în octombrie
Luca Guadagnino (S) și Timothee Chalamet (D) (Getty Images)

Pregătiți-vă șervețelele pentru că André Aciman, autorul romanului Call me by your name, a anunțat pe pagina lui de twitter că va lansa Find Me, continuarea poveștii lui Elio și Oliver, în octombrie. Cei care au citit și cartea și nu au văzut doar ecranizarea, știu că finalul primei părți este un pic diferită de film și îi urmărește pe cei doi pe o perioadă mai lungă de timp, lucru pe care regizorul Luca Guadagnino a ales să nu-l facă. Cu toate acestea, nici continuarea nu va relua povestea fix de unde a lăsat-o. Cei care au vrut să se bucure de o experiență completă, au putut asculta audiobook-ul Call me by your name, narat de nimeni altul decât Armie Hammer, cel care îl joacă pe Oliver în ecranizarea din 2017. André Aciman a anunțat tot pe pagina de twitter că audiobookul Find Me va fi narat de Michael Stuhlbarg, actorul care îl joacă pe tatăl lui Elio în film, un alt motiv de bucurie pentru fanii care l-au îndrăgit pe Michael. Reacțiile haioase în urma anunțului nu au întârziat să apară.

Find me_reactii twitter _Andre Aciman_4
Find Me, Andre Aciman

Unde îi vom găsi pe Elio și Oliver în Find Me, continuarea cărții Call me by your name?

Coperta cărții și o serie de declarații oferite de autorul cărții de succes, André Aciman, ne oferă câteva indicii importante.

Încă din copertă ni se oferă indicii care ne sugerează că acțiunea se mută din orășelul Crema la Roma, sărind peste câteva decenii de la întâlnirea dintre Oliver și Elio (interpretați de Armie Hammer și Timothée Chalamet în ecranizarea din 2017). Find Me îl urmărește pe Samuel, tatăl lui Elio, într-o călătorie de la Florența la Roma, unde urmează să își vadă fiul, care a devenit, cum era de așteptat, un pianist de muzică clasică de succes. O întâmplare fatidică în tren cu o tânără femeie îi va schimba planurile lui Samuel și cursul vieții. Elio, între timp, se mută la Paris, unde are parte de o aventură, iar Oliver este acum profesor la un colegiu din New England, cu familie, copii mari, și se gândește să revină în Europa.

Coperta, Find Me, Andre Aciman, FSG

Este mult așteptata continuare a poveștii din Call me by your name, care a fost lansată în 2007 și primită extrem de bine. “Elio și Oliver au rămas cu mine de când mi-au vizitat paginile și nu au mai plecat, declară Aciman. “M-am îndrăgostit de ei, m-am îndrăgostit de dragostea lor, și nu m-am mai putut opri din a mă gândi la ei. Mai mult decât atât, nu aș fi învățat atât de multe lucruri despre iubirea tânără dacă nu m-aș fi trezit într-o dimineață și n-aș fi scris cuvântul “Later” cu care începe primul roman”. “Coperta este o frumoasă evocare a vieții romane. Culorile clădirilor surprind o Romă foarte senzuală pe care am cunoscut-o și am ajuns să o iubesc atât de mult: ocru, oranj șters și un cer albastru senin”, spune Aciman. “Dacă privești cu atenție, plăcuța cu numele străzii arată ‘Via dei Banchi Vecchi’ — o stradă pe care Elio și tatăl său comandă vin de la o una dintre vinotecile mele preferate din întreaga lume. Sufletul meu se regăsește în această imagine”.

Citește și 3 destinații de vacanță în Italia din filmele lui Luca Guadagnino

Cu toate aceste, Aciman ne asigură că imaginea de pe copertă nu spune toată povestea din carte. Find Me nu are loc doar în Roma. Un segment întreg are loc într-un Paris ploios noaptea, iar altul are loc în New York, într-o vară indiană târzie.

Timothee Chalamet și Armie Hammer
Timothee Chalamet și Armie Hammer

Dacă și voi sunteți la fel de intrigați și nerăbdători ca noi să citiți pe nerăsuflate continuarea la Call me by your name, aflați că ea se lansează pe 29 octombrie și poate fi deja comandată în avans pe Amazon.

Foto: twitter, FSG, Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here