Colecția Lanvin SS20 te va face să tânjești după vacanțele de vară

0
Colecția Lanvin SS20 Menswear la Paris Fashion Week
Colecția Lanvin SS20 Menswear la Paris Fashion Week

Revitalizarea celei mai vechi case de modă din Paris de către Bruno Sialelli, noul Creative Director Lanvin, a continuat cu o odă dedicată zilelor leneșe de vară, în cadrul colecției Spring/Summer 2020 în ultima zi de Paris Fashion Week.

Albastrul emblematic Lanvin s-a dovedit a fi principala culoare a colecției de primăvară/vară. Albastrul legendar al casei Lanvin, fondatoarea Jeanne Lanvin lucrând cu o paletă de 18 tonuri diferite, a fost asortat cu nuanțe ce amintesc de soare și nisip – ocru, oranj, tabac și galben. Bruno s-a inspirat din viața socială și călătoriile lui Jeanne, împrumutând elemente din hainele couture pe care aceasta le purta la serile de operă, precum hainele de lână albastre sau costumele cu paiete.

Prezentarea a fost și despre fluiditate de gen și diversitate. Inspirat de călătoriile cu barca între Taormina, Capri și insulele Greciei, Bruno a ținut să scoată în evidență frumusețea naivității și a inocenței din masculinitate. Băieți de o frumusețe androgină au purtat cardigane din mătase, pantaloni scurți de cercetași, sandale de gladiatori și gulere oversized de marinari. Călcând pe urmele de călătoare globală ale lui Jeanne Lanvin, rochiile de mătase printate purtate de fetele din show au fost inspirate de călătoriile din Capri până în Goa. Mesajul a fost simplu – să fii șic poate fi ceva lipsit de efort, iar ținutele prea studiate nu sunt mereu necesare.

 

„Este o colecție despre ideea mea de vacanță de vară și despre o vară utopică”.

Setup-ul a fost un bazin olimpic acoperit în centrul sportiv Pailleron din Paris, spectacolul derulat pe toate cele trei etaje fiind urmărit de public din cabinele de schimb individuale. Aici, fostul Design Director al casei Loewe și-a prezentat debutul oficial la casa Lanvin cu o colecție bărbătească  – o celebrare a acelei veri de trecere de la copilărie la maturitate. Designerul în vârstă de 31 de ani a ales să nu se în serios cu această colecție și să propună o viziune eclectică pentru Lanvin, care să arate că brandul este fun, liber, jucăus, tânăr, cool și francez. Colecția a reimaginat detalii familiare din universul plajei, cât și ecouri din viața și călătoriile lui Jeanne Lanvin și aluzii la Jean Cocteau.

Foto: imaxtree

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here