Legenda Shalimar prinde o noua viata

0
326

Orice parfum spune o poveste si putine povesti sunt mai frumoase decat Legenda Shalimar, realizata de Bruno Aveillan, care pune in valoare frumusetea ireala a Nataliei Vodianova.

Se spune ca cea mai frumoasa poveste de dragoste din lume este intre un imparat mongol si frumoasa sa sotie. Trubadurii secolului al XVII-lea deapana, cu sitarurile lor, povestea lui Shah Jahan si Mumtaz Mahal. El i-a daruit frumoasei sale minunatele gradini Shalimar si, mai tarziu, impresionantul Taj Mahal. Filmul ii confera o origine magica palatului dedicat lui Mumtaz.

Mumtaz locuia intr-un palat departe de haosul lumii, inconjurat de luxuriantele gradini Shalimar. Pentru a ajunge la ea, Shah trebuia sa strabata peisaje aride, munti neprietenosi si toate pericolele posibile. Insa dragostea ii tine imaginatia treaza: de fiecare data cand inchide ochii, o vede pe frumoasa sa pregatindu-se. Un flacon oriental plin de mister ii da forta sa mearga mai departe.

Natalia Vodianova, care este o exotica Mumtaz, are ritualul de pregatire al unei odalisce, se imbaiaza cu bijuterii,  se parfumeaza cu safirul in evantai al parfumului Shalimar si se imbraca in valuri transparente. Isi asteapta printul intr-un modern sari haute couture, creatie Yiqing Yin, ce completeaza cadrul de poveste al dezvaluirii cadoului. Desi Taj Mahalul a fost ridicat ca un mausoleu la moartea printesei, filmul transforma povestea intr-un cadou inspirat de frumusetea lui Mumtaz.

[youtube vL6XJw8Oe5M 600]

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here