Legende renascute (3)

0

Situat pe Coasta de Azur intre Cannes si Nisa, intr-un parc de pini de aproape noua hectare din Cap d’Antibes, cu o superba priveliste asupra Marii Mediterane si a Insulelor Lérins, Hotel du Cap-Eden-Roc reprezinta o oaza de liniste si lux atemporal. A fost construit in 1863 de Auguste de Villemessant, fondatorul ziarului Le Figaro, ca vila de odihna pentru jurnalisti, apoi transformat in hotel, in 1889, de urmatorul proprietar, piemontezul Antoine Sella. Foarte repede a devenit unul dintre cele mai faimoase hoteluri datorita frumusetii neasemuite a locului, a atmosferei discrete si a calitatii serviciilor, fiind preferat de bogatii si celebrii lumii. In ultimii patru ani a fost complet restaurat sub directa supraveghere a proprietarei, Maja Oetker.

Cladirea principala, un palat in stil Napoleon al III-lea

Dificila sarcina de a upgrada cladirile resortului in asa fel incat sa para ca nimic nu s-a schimbat a fost incheiata cu succes, iar redeschiderea a dezvaluit o revitalizare a spiritului original al locului, dar si o improspatare in stil contemporan, prin dotarea camerelor cu tehnologie avansata si deschiderea unui nou restaurant grill, a unui sushi bar, a unei noi piscine, pe langa superba infinity pool deja existenta, sapata in stanca falezei si cu apa de mare incalzita. Ambianta eleganta si rafinata a proprietatii a fost apreciata de-a lungul anilor de scriitori celebri: Ernest Hemingway, Bernard Shaw, Erich Maria Remarque si F. Scott Fitzgerald (care l-a imortalizat in romanul Blandetea noptii ca Hotel des Etrangers). Figuri legendare ale cinematografiei, precum Marlene Dietrich, Greta Garbo, Rudolph Valentino, Charlie Chaplin, Rita Hayworth si Orson Welles, s-au bucurat de intimitatea si ospitalitatea oferite, iar cuplul Liz Taylor si Richard Burton si-a petrecut aici luna de miere. Din 1946, in fiecare luna mai, vilele, apartamentele si cabanele resortului devin resedinta vedetelor care participa la Festivalul de Film de la Cannes. O prima carte de oaspeti a hotelului, ce se pastreaza la Paris, cuprinde intre paginile sale schite semnate de Pablo Picasso si Marc Chagall, iar in Registrul de Aur de la receptie exista o caricatura-autoportret a lui Johnny Depp, alaturi de crochiuri realizate de Tom Hanks, Karl Lagerfeld si autografe ale lui Clint Eastwood, Jennifer Lopez, Dustin Hoffman, Andy Garcia, Russell Crowe, Mel Gibson, Bruce Willis, Michael Douglas si multi altii.
Hotel du Cap-Eden-Roc este inchis intre 20 octombrie si 19 aprilie. De la 800 Euro/pers./camera; hotel-du-cap-eden-roc.com

(Foto: prin bunavointa Hotel du Cap-Eden-Roc)

Articolul integral a aparut in editia Harper’s BAZAAR noiembrie-decembrie 2013

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here