Lifting facial

0

Liftingul facial, adică operația de ridicare a trăsăturilor căzute, în urma pierderii volumului cauzat de înaintarea în vârstă, este un subiect delicat. Nu vrei să modifici aspectul feței astfel încât să nu mai fii recunoscută (precum Demi Moore la show-ul recent Fendi, când a fost criticată pentru abuzul de operații estetice) sau să treci prin complicațiile unei intervenții chirurgicale. Totuși, medicina și tehnologiile moderne promit rezultate spectaculoase, prin următoarele metode fără bisturiu.

Umplere cu lichid

„Dacă se cunoștea doar varianta liftingului chirurgical, până în urmă cu câțiva ani, în prezent este disponibilă și o variantă minim invazivă, prin care se pot obține rezultate excelente”, susține medicul estetician Iancu Morad de la clinica Aesthetic Luxury. Procedura se numește Liquid Face Lift și constă în adăugarea de volum la nivelul feței prin combinarea unor substanțe diferite de umplere, injectate în zone diferite (de aici și denumirea de liquid lifting). Medicul recomandă substanțele naturale, precum acidul hialuronic, colagenul, cristalele de calciu sau grăsimea proprie.

Procedura este minim-invazivă, nedureroasă, durează în jur de 30-45 de minute și oferă rezultate care se mențin cel puțin un an, în funcție de substanțele folosite. În cazul transferului de grăsime proprie la nivelul cearcănelor sau al pomeților, efectul ei este pe termen mai lung, de câțiva ani. „Intervenția de Liquid Face Lift poate fi combinată cu blefaroplastia”, adaugă medicul. Această intervenție este din ce în ce mai populară după vârsta de 35 de ani; cu ajutorul ei se elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, ceea ce luminează privirea și întinerește vizibil întregul chip. Preț: începând cu 1.300 Euro.

Fir cu fir

În cazul persoanelor trecute de 60 de ani, specialiștii recomandă o intervenție minim invazivă cu fire resorbabile de suspensie, care se introduc sub piele și, cu ajutorul cărora, se obține un efect de lifting. Procedura necesită doar anestezie locală. „Firele, moi și elastice, care se află în interiorul acului sau în jurul lui, cu diverse texturi și lungimi, pot ridica linia bărbiei, sprâncenele și chiar zona pomeților”, explică medicul dermatolog Mihaela Leventer. Când se resorb, ele lasă în urmă un țesut conjunctiv cicatricial, în forma firului, care încă susține pielea. 

Terapii la cald

Dacă, totuși, teama de ace sau de perioada de recuperare post-intervenție te fac să elimini de pe listă variantele chirurgicale sau chiar minim invazive, noile tehnologii ce folosesc puterea combinată a ultrasunetelor și undelor de radiofrecvență, precum BTL Exilis Elite, pot fi o variantă eficientă, fără durere și fără sângerare. Tratamentul stimulează producția de colagen și de elastină, contribuind la recăpătarea fermității pielii, iar rezultatele sunt rapide și spectaculoase, promit specialiștii de la clinica AVRA Aesthetic Institute. O cură de șase ședințe, ce combină beneficiile tehnologiei BTL Exilis cu mezoterapia virtuală, va îmbunătăți conturul feței și va permite infuzarea unui mix de acid hialuronic și vitamine în piele, fără a fi nevoie să recurgi la o perioadă de recuperare. (Preț protocol BTL Exilis – 1.470 Lei).

La clinicile Silhouette, aparatul Ultraformer III, ce are la bază tehnologia noninvazivă HIFU – High Intensity Focused Ultrasound, care utilizează undele ultrasonice neionizante pentru a încălzi țesutul, oferă, într-o singură ședință, un efect de lifting facial ce poate dura chiar și un an de zile. Preț Ultraformer III – 1.334 Lei.

Îngrijirea de acasă

Tot mai multe gadgeturi de înfrumusețare pot fi utilizate la tine acasă și introduse într-o rutină clasică de îngrijire. Cu tehnologii cu microcurenți blânzi, care tonifiază și întăresc mușchii feței (precum un antrenament de fitness pentru față), cu lumini LED de diverse culori (roșie, pentru stimularea producției de colagen, și albastră, pentru netezirea liniilor fine), cu termoterapie, crioterapie și pulsații T-sonic (precum dispozitivele Foreo), ele promit rezultate dacă sunt utilizate în mod regulat.

Pe de altă parte, explică makeup artistul Adina Vlad, puteți obține efecte de lifting și prin diverse tehnici de machiaj. „Simpla aplicare a fardului de obraz și a iluminatorului cât mai sus pe pomeți, estompate către tâmple, va crea o iluzie optică de trăsături mai ridicate”, precizează ea.

Foto: Anna Daki (arhiva harper’s bazaar românia)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here