Lip/Tuck: cum să obțineți un aspect plin și atrăgător al buzelor

0
Lip/Tuck: cum să obțineți un aspect plin și atrăgător al buzelor

Ochii sunt oglinda sufletului, dar dacă aveți buzele deshidratate, subțiri sau dacă forma lor oferă impresia unei grimase neplăcute, nimeni nu va putea să vă admire privirea și să le ignore. În loc de a vă modifica buzele până la extrem, câteva intervenții și trucuri de machiaj vă pot ajuta să obțineți forma și volumul dorite.

În 2019, poate este cazul să spunem stop stigmatului pus asupra persoanelor care apelează la procedurile pentru buze. În ultimii ani, tehnologia a avansat atât de mult, iar formulele au devenit atât de fine, încât rezultatele pot fi cât se poate de naturale, spun medicii, care, de cele mai multe ori, dau vina pentru renumele nefericit al tratamentului pe cerințele nerealiste ale unor pacienți.

Dacă vă doriți transformări subtile, care să vă ofere un look mai seducător, acum mai mult ca oricând le puteți obține – timpul de recuperare și gradul de invaziune sunt tot mai mici, iar prețurile mai rezonabile. Aceste tratamente supranumite și „procedurile din pauza de prânz” pot fi considerate deja mainstream, dacă luăm în calcul faptul că anul trecut, în Statele Unite, patru din cinci intervenții realizate de medicii plasticieni faciali au fost non-invazive, conform unui sondaj realizat de Academia Americană a Chirurgiei Plastice Faciale și Reconstructive. Același sondaj a arătat că idealul chirurgiei plastice moderne este aspectul natural, tot mai departe de extremele din anii trecuți. Iată de ce faimoasele buze ale lui Kylie Jenner sunt so 2016! În plus, pacienții nu își mai doresc să aibă lookuri precum anumite vedete, ci o proprie versiune îmbunătățită, mulțumită filtrelor și aplicațiilor de beautyficare. 2019 este anul modificărilor minore, dar semnificative, spun specialiștii.

Metoda fillerelor pentru mărirea buzelor

„Pentru buze există tratamente diferențiate, precum de reconturare, volum, umplerea ridurilor peribucale și chiar hidratare”, spune medicul dermatolog Mihaela Leventer. Pentru fiecare dintre ele, tehnica de injectare este specifică. „Mărirea buzelor se realizează cel mai frecvent cu fillere bazate pe acid hialuronic. Acestea reprezintă o metodă sigură de augmentare, ușor controlabilă și tolerată de majoritatea pacientilor″, spune Laurențiu Vlădău, medic dermatolog la clinica Hebra Dermatologie. În principiu, substanța sub formă de gel, care se introduce în buze, rămâne între 6 și 18 luni în zona injectată, în funcție de metabolismul fiecărui organism și de tipul substanței introduse (la fel ca produsele cosmetice, și fillerele de acid hialuronic sunt disponibile în mai multe variante), dar și dacă respectați câteva reguli simple. Astfel, după injectare, este indicat să evitați băuturile prea fierbinți, sauna și chiar exercițiile cardio intense, care grăbesc absorbția rapidă a acidului hialuronic în organism.

Trucul grăsimii pentru buze pline

Mărirea buzelor se poate face și cu grăsime proprie, introdusă prin intermediul unei canule, potrivit medicului dermatolog Laurențiu Vlădău. Cu alte cuvinte, transferați acel surplus de greutate într-o zonă unde cu adevărat vă doriți mai mult volum. Totuși, deși rezultatele pot fi mai naturale și mai de lungă durată decât în cazul fillerelor cu acid hialuronic, această variantă implică un disconfort mai mare, atât la locul de recoltare a grăsimii, cât și la nivelul buzelor, fiind vorba despre o intervenție cu anestezie locală și o perioadă de recuperare post-operatorie de până la zece zile. Din aceste motive, varianta nici nu este prea populară în rândul dermatologilor sau chirurgilor plasticieni, recunoaște medicul.

Trompe l’œil

Dacă ideea modificării buzelor prin intervenții minim invazive nu vă încântă, dar doriți să lăsați impresia de mai mult volum sau să corectați asimetrii, machiajul poate fi de real folos. Recurgeți la jocuri de lumini și umbre, recomandă makeup artistul Claudia Neacșu. Începeți cu o îngrijire riguroasă, printr-un scrub și apoi un balsam de buze. „Folosesc cu încredere Kiehl’s Butterstick Lip Treatment, pe care îl masez și îl las timp de cinci minute să acționeze, apoi trec la machiaj”, spune specialistul. Ca bază, aplicați un strat foarte subțire de fond de ten pe buze, apoi, cu ajutorul unui bronzer sau al unui fond de ten cu câteva tonuri mai închis, accentuați subtil conturul lor. Urmează conturarea cu ajutorul unui creion nude de buze. Depășiți subtil linia naturală a buzelor, astfel încât să păstrați un aspect natural, dar îmbunătățit. Aplicați apoi un ruj nude, după care, în pasul final, un gloss. Unele produse vă pot oferi un efect temporar de volumizare, datorită unui conținut de ingrediente ce irită și umflă buzele temporar, sau colagen ori acid hialuronic, ce absorb apa din celule și oferă un aspect mai plin.

Citiți și: “Cele mai eficiente si fine balsamuri de buze”!

Foto: Marius Bărăgan/arhiva Harper’s BAZAAR România

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here