Little Women, în regia Gretei Gerwig, unul dintre cele mai așteptate filme în 2019

1
Saoire Ronan (Jo) și Timothee Chalamet (laurie)

Regizoarea Greta Gerwig revine, după succesul Lady Bird, cu o adaptare după romanul Little Women, o carte feministă scrisă de Louisa May Alcott, despre ambițiile și visurile femeilor, care pot fi mai puternice decât rolurile impuse de societate. Little Women este una dintre cele mai populare cărți din istoria literaturii americane, iar după ce la lansarea din 1868, cele 2000 de exemplare s-au epuizat, romanul a continuat să se tipărească fără oprire până în zilele noastre.

Emma Watson, Florence Pugh, Saoirse Ronan și Eliza Scanlen

Simone de Beauvoir, născută în 1908, este una dintre fetele care se prefăceau că sunt Jo, protagnonista inspirată de autoarea Alcott, o fată băiețoasă, hotărâtă și încăpățânată, cu o afinitate pentru scris.

 

Ursula Le Guin spunea că personajul Jo a făcut posibil ca fetele să își imagineze că pot scrie. În ecranizările cărții, Katharine Hepburn a jucat-o pe Jo în 1933, iar Winona Ryder în 1994.

Laura Dern (Marmee)

Greta Gerwig vine cu propria interpretare și viziune asupra personajului pe care a ales să îl interpreteze Saoirse Ronan, actriță care a jucat în filmul de debut al lui Gerwig, Lady Bird. Saoirse Ronan a făcut cunoștință cu Little Women datorită filmului cu Winona Ryder din 1994, anul în care s-a născut. Acum Saoirse joacă alături de Florence Pugh, Emma Watson și Eliza Scanlen (Sharp Objects), surorile ei din film, Laura Dern, în rolul lui Marmee, și Meryl Streep, în rolul mătușii bogate și excentrice March.

Emma Watson

În interviurile de până acum, Greta Gerwig a vorbit și despre chimia palpabilă dintre Saoirse Ronan și Timothee Chalamet, care îl joacă pe Laurie, pretendentul lui Jo (rol jucat de Christian Bale în ecranizarea din 1994). Gerwig declară pentru Vanity Fair că „amândoi sunt atât de vii, talentați, inteligenți și tineri, încât atunci când îi pui împreună într-o scenă se creează o explozie„. „Jo este o fată cu nume de băiat, iar Laurie este un băiat cu nume de fată”, a ținut să remarce Greta. „Într-un fel, unul este dublura celuilalt”. O trimitere subtilă la această legătură sunt costumele, pe care cei doi le tot schimbă între ei de-a lungul filmului.

Saoirse Ronan (Jo) și Timothee Chalamet (Laurie)

„Jo și Laurie se întâlnesc înainte ca cei doi să își asume în totalitate genul de care aparțin”, remarcă Gerwig. N-ar fi greșit să spui că Saoirse este chipeșă, iar Timothee frumos. Ambii au trăsături androgine care îi fac perfecți pentru aceste personaje.

Little Women va avea premiera în SUA de Crăciun.

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here