Locuri secrete din Paris pe care să le vizitezi în orice anotimp

0
Locuri secrete din Paris pe care să le vizitezi în orice anotimp
Foto instagram: daphne_befrenchie

Selecția BAZAAR de locuri secrete din Paris pe care să le vizitezi în orice anotimp

1. Musée Bourdelle, cel mai frumos atelier-grădină din Paris

https://www.instagram.com/pariszigzag/
Foto: Paris zigzag

Nu nu aflăm în zona rurală a Franței, dar senzația este asemănătoare, începând cu faptul că nu auzi niciun sunet, cu excepția ciripitului păsărilor și a sunetului pietrișului zdrobit sub picioarele tale. În maniera lui Rodin, sculptorul Antoine Bourdelle a dorit să-și creeze propriul muzeu. Decedat în 1929, artistul ne-a lăsat un loc minunat, aflat la intersecția între atelier, muzeu și grădină, aproape de cartierul Montparnasse. Muzeul Bourdelle este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase și plăcute din capitala franceză. Vă sfătuim să îl vizitați, mai ales că accesul la colecțiile permanente este gratuit!

Foto: Paris zigzag

Acest muzeu este mai presus de toate o locuință, deoarece aici a trăit și a lucrat Antoine Bourdelle. Îi putem vizita apartamentul, lăsat în starea inițială de la moartea sa în 1929! Colecția este extrem de variată, ceea ce permite să vedeți mai multe domenii artistice care ies din aria sculpturii. De exemplu, există multe lucrări picturale și fotografice, două arte care au ocupat un loc important în viața sculptorului.

Transformat și extins după moartea sa, muzeul Bourdelle este unul dintre cele mai liniștitoare din capitală și oferă un colț de liniște în Montparnasse. Un sfat însă: pentru a vă bucura cu adevărat de loc, optați pentru un tur ghidat sau ghid audio (5 euro). Fără istoria sculptorului, muzeul își pierde mare parte din farmec, chiar dacă este plăcut să stai acolo. Favorita noastră este grădina muzeului, înconjurată de o galerie de cărămidă roșie Montauban (orașul său natal), în care sunt expuse multe lucrări de bronz.

Muzeul Bourdelle – 16, rue Antoine Bourdelle, 75015

Metrou: Montparnasse – Bienvenüe / Falguière

Deschis marți până duminică între orele 10 și 18, închis în zilele de luni și de sărbători

Accesul la colecțiile permanente este gratuit.

2. Le passage de l’Ancre 

Foto instagram: Paris secret

Nu departe de Muzeul de Arte și Meserii, se ascunde o mică comoară bucolică pe care o adorăm! La prima vedere, le passage de l’Ancre face legătura discretă între strada Chapon și strada Turbigo. Marcat cu semne colorate, este unul dintre acele locuri ascunse pariziene care ne fac să călătorim în timp.

Fiind unul dintre cele mai vechi pasaje ale capitalei, beneficiază de o istorie bogată, evidențiată prin schimbările succesive de nume: denumit inițial „Passage du Puit”, a fost redenumit „passage de l’Ancre Royale”. Revoluția franceză a impus trecerea la numele de “passage d’Ancre Nationale”” din 1792, pentru a fi în sfârșit simplificată în „le passage de l’Ancre”, așa cum îl știm în zilele noastre.

La fel ca Rue Crémieux, clădirile multicolore de pe ambele părți ale pasajului îl fac unic. Locuitorii locali au, de asemenea, grijă de menținerea vegetației, prezentă din abundență de-a lungul ferestrelor colorate. Astăzi, vechiurile standuri au făcut loc diferitelor ateliere și magazine originale, inclusiv boutique-ului Pep’s, specializat în renovarea umbrelelor.

3. Butte Bergeyre

Acest micro-district din al 19-lea district este, fără îndoială, cel mai bine ascuns din toată această selecție: doar un drum și două scări te pot duce către acest loc instalat pe Butte Bergeyre. Vederea uluitoare asupra Parisului, casele decorate cu iederă, grădinile liniștite partajate și mica podgorie care se ascunde acolo cu siguranță te vor fermeca!

Vedere spre Sacré-Cœur, Foto instagram: daphne_befrenchie

La Butte Bergeyre – 76 Rue Georges Lardennois, 75019
Métro : Colonel Fabien (ligne 2)

4. Coulée Verte – grădini secrete ale Parisului suspendat

Amplasată deasupra căilor ferate abandonate, Promenade Plantée (numită și „coulée verte”), este o grădină plăcută și un traseu pietonal prin suburbiile Parisului. Începe de la Bastille și merge până la stația de metrou Porte Dorée (L 8).

View this post on Instagram

L’heure dorée dans ma ville préférée 💫

A post shared by Margot Legrand (@margot__legrand) on

4 km de verdeață rezervată pietonilor

Ceea ce face acest loc special este diversitatea parcurilor și grădinilor publice pe parcursul celor 4 kilometri. Astfel, puteți alege să vă plimbați doar pe „Viaduc des Arts / Viaductul Artelor” (Din Bastille: bulevardul Daumesnil), această fostă cale ferată transformată într-un loc cu verdeață perfect pentru relaxare și plimbări.

Într-adevăr, pe lângă vegetația abundentă, veți găsi o mulțime de bănci izolate în împrejurimi și liniștite. Și din moment ce sunteți la nivelul acoperișurilor, puteți vedea și fațadele uimitoare ale clădirilor la care uităm uneori să ridicăm privirea când ne plimbăm prin Paris.

View this post on Instagram

#couleeverte#bastille#automne#paris#marcheapieds#romantique

A post shared by Corinne Stagen (@corinne_stagen_photo) on

Citește și:

Locuri secrete pe care să le vizitezi în Paris (1): cafenele, grădini și muzee

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here