Locuri secrete pe care să le vizitezi în Paris (2): plaje, piscine, parcuri

0

Dacă ajungi în Paris vara asta, nu uita să îți notezi câteva locații mai puțin cunoscute turiștilor care îți vor face experiența una de neuitat.

Paris-Plages

În fiecare vară, între 6 iulie și 11 septembrie, malul Senei din Paris se transformă în plajă cu nisip! Creat în 2002, proiectul Paris-Plages oferă parizienilor și turiștilor spații gratuite cu plajă artificială, unde se pot relaxa în timpul zilelor caniculare de vară. Spațiile au verdeață, nisip, umbrele de soare, chaiselonguri, palmieri, activități culturale și sportive, dar oferă și posibilitatea de a înota. Inițial organizat pe malul drept al Senei, în 2019 evenimentul se desfășoară în Parc Rives de Seine, pe Quai de Loire și Quai de Seine la Bassin de la Villette, dar și pe esplanada Primăriei. Cum vara asta a fost cea mai caniculară din istorie, ideea este mai binevenită ca niciodată.

La Villette Canal Basin

În arrondissement 19, vei da peste piscine imense! Localizate pe Quai de Loire de pe Canal de l’Ourcq, cele 3 piscine au adâncimi diferite pentru a oferi acces și copiilor însoțiți de părinți, persoanelor cu dizabilități și înotătorilor de performanță sau începătorilor. Bazinele sunt supravegheate constant și sunt deschise între 11.00 și 21.00, de pe 20 iulie până pe 9 septembrie. Piscinele sunt dotate cu toate facilitățile, de la dușuri, toalete pentru a te schimba în costumul de baie, kioskuri și vânzători de înghețată. Pe lângă Parc Rives de Seine și Basin de la Villette, mai puteți merge la cele 3 piscine de la centrul sportiv Léo Lagrange din arrondissment 12, Elizabeth din 14 și Louis Lumière din arrondissment 20. De asemenea, în fața primăriei au fost amenajate 3 terenuri de volei cu nisip, cu acces gratuit, pentru cei care au rămas în oraș vara.

Parc des Buttes-Chaumont

Love, regia Gaspar Noe

Tot în arrondissment-ul 19 vei găsi Parc des Buttes-Chaumont (se ajunge cu linia 7 de metrou), cel mai romantic parc din Paris și un preferat al localnicilor, deoarece nu este extrem de aglomerat. Zonele cu iarbă sunt în fiecare weekend acoperite de tineri cu păturici de picnic și sticle de vin, iar traseul prin parc urcă până la un foișor de piatră din vârful unei stânci. Foișorul și podul de peste lac au fost și locații de filmare pentru Love, filmul lui Gaspar Noé. Este unul dintre cele mai mari spații verzi din Paris, care a fost păstrat în forma originală, cu cascade, grote și pietre și lacul său artificial, și este de asemenea, un loc de unde te poți bucura de o priveliște copleșitoare a Parisului, în special a cartierului Montmartre. În timpul expansiunii Parisului la 1860, Napoleon III a hotărât să transforme o carieră de ipsos de într-un parc magnific și așa a luat naștere Parc des Buttes-Chaumont, o bijuterie făcută de mâna francezului.

Parc des Buttes-Chaumont

Foto: Paris Info, Filmap

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here