Loțiune de corp, cremă de corp sau unt de corp – ce să alegi?

0
Loțiune de corp, cremă de corp sau unt de corp – ce să alegi

Când vine vorba de produsele destinate îngrijirii corpului, lucrurile se complică. De ce? Pentru că foarte multe femei nu știu ce să aleagă, multitudinea produselor disponibile pe piață, îmbrăcate care mai de care mai atractiv, influențând cu mult procesul de achiziție.

Natural este principalul cuvânt-ghid în căutarea produselor destinate îngrijirii corpului. Fie că este vorba de creme de corp intens hidratante sau de loțiuni parfumate, aceste cosmetice trebuie să conțină preponderent ingrediente naturale. De asemenea, în alegerea produselor de îngrijire corporală trebuie să se mai țină cont de un aspect: problema ce necesită a fi eliminată.

Ritualul de îngrijire a pielii – ce trebuie să cuprindă?

Se prea bine știe faptul că întreaga atenție se îndreaptă către ten, acesta fiind mai expus în fața acțiunii factorilor externi nocivi. Însă, nici restul pielii corpului nu poate fi neglijat. În condițiile în care există un deficit de apă în organism, acesta se va observa cu ochiul liber – piele uscată, care se cojește și care nu mai are aceeași strălucire sănătoasă.

De asemenea, sănătatea țesutului epitelial poate fi influențată și de alți factori, interni sau externi, iar pentru a restabili nivelul optim al uleiurilor și lipidelor ce construiesc bariera naturală este recomandată utilizarea unor produse cosmetice special concepute: unt de corp, lapte de corp, uleiuri de corp etc.

Pentru cele mai bune rezultate, este important ca aceste cosmetice să fie alese cu grijă și să fie utilizate după ce pielea a fost exfoliată cu delicatețe. De altfel, o atenție aparte necesită și stilul de viața, alimentația sănătoasă, evitarea factorilor ce ar putea agresa pielea, practicarea exercițiilor fizice în mod regulat și diminuarea nivelului de stres fiind esențiale în acest ritual.

Loțiune, cremă sau unt de corp?

Chiar dacă sunt mai multe tipuri de produse destinate îngrijirii pielii, cele mai cunoscute sunt: loțiunea/laptele de corp, untul de corp și uleiul de corp. Acestea, deși vizează același lucru (menținerea sănătății pielii), au texturi diferite și acționează diferit.

Laptele este mai fluid, se absoarbe mai ușor în piele și este perfect pentru a fi utilizat ziua.
Untul de corp este mai dens și are o textură mai cremoasă. Este îmbogățit cu numeroase ingrediente naturale, cum ar fi argan, migdale, avocado, unt de Shea și ceară de albine. Se recomandă pentru pielea uscată.

Uleiul de masaj cu uleiuri naturale este mai gras decât celelalte două produse și se aplică prin masaj prelungit, pentru a pătrunde în piele. Este realizat pe bază de uleiuri naturale cu rol de hrănire a pielii și se recomandă pentru pielea foarte uscată.

În funcție de nevoia de hidratare, se poate alege oricare din cele trei produse. Majoritatea persoanelor optează pentru primele două, untul de corp din ingrediente naturale fiind foarte popular.

De luat în calcul atunci când alegi laptele, untul sau uleiul de corp!

Înainte de a se alege produsele necesare pentru îngrijirea pielii corpului, este important să se stabilească cu exactitate tipul de piele (grasă, mixă, sensibilă, uscată). Apoi, este recomandat să se țină cont de diversele probleme cu care aceasta se poate confrunta, de la riduri și vergeturi, la coșuri și puncte negre – în funcție de problemele ce necesită a fi eliminate, se vor alege și ingredientele.

GEROCOSSEN – creme și loțiuni de corp inspirate din natură

Fiecare produs din catalogul GEROCOSSEN are la bază ingrediente inspirate din natură care, grație tehnologiilor de vârf și a muncii asidue a cercetătorilor, oferă rezultate excelente.

De exemplu, untul de corp luxuriant din gama Argan Line are ca ingredient de bază uleiul de argan din Maroc, ingredient care, în combinație cu untul de shea, uleiul de migdale și ceara de albine, hidratează intens pielea, oferindu-i un aspect neted, mătăsos și plăcut la atingere. Nici laptele de corp nutritiv din aceeași gamă nu este de evitat, acesta combinând într-un mod unic prețiosul ulei de argan, bogat în acizi grași Omega 3, Omega 6 și vitamina E, cu uleiul de măsline.

Pentru momentele speciale, cum ar fi nunțile sau petrecerile, pielea trebuie să strălucească. Crema hidratantă pentru corp Body Shine este cea care va face asta la propriu și la figurat. Datorită formulei intens hidratante, va menține sănătatea pielii, iar particulele strălucitoare argintii vor oferi o notă de eleganță și un aspect glamour.

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here