3 destinații de vacanță în Italia din filmele lui Luca Guadagnino

0
3 destinații de vacanță în Italia din filmele lui Luca Guadagnino
Armie Hammer, Timothee Chalamet, Esther Garrel și Luca Guadagnino la premiera "Call Me By Your Name" de la BFI London Film Festival, 9 octombrie, 2017, LONDRA. (FOTO John Phillips/John Phillips/Getty Images)

Din Lombardia până în Sicilia, Italia este destinația perfectă de vară, unde moda, căldura arzătoare, peisajele, mâncarea și arhitectura te vor inspira să îți faci cea mai frumoasă vacanță de până acum. Filmele realizate de regizorul Luca Guadagnino în 3 zone din Italia vă vor face poftă să rezervați primul bilet către aceste destinații idilice. Nu promitem că veți avea parte de o idilă, dar cu siguranță vă veți întoarce cu inima frântă. Italia este un loc de unde nu te întorci cu ușurință.

Call me by your name, Crema, Lombardia

Call me by your name (2017), filmul care a schimbat pentru totdeauna triectoria carierei actorului Timothée Chalamet, dar și felul în care privim piersicile, ne-a făcut pe toate să căutăm pe Airbnb vile disponibile în Crema, orașul situat în Lombardia, nu departe de Milano, la granița cu Elveția, unde Luca Guadagnino a ales să localizeze povestea din cartea lui André Aciman. Dacă plănuiești să îți iei un sabatic într-un loc idilic, poți închiria Villa Fiesco, o casă-monument construită la 1900. De aici poți ajunge ușor în Milano, Mantua, Bergamo, Brescia, Cremona, multe putând fi vizitate de pe bicicletă.

Villa Albergoni, o construcție din sec. XVII în care familia Perlman își petrece în film vacanțele de vară și iarnă, traducând cărți și cântând la pian în zile ploioase, nu poate fi vizitată, dar a fost scoasă recent la vânzare. Lacul Garda (unde tatăl lui Elio face o descoperire arheologică), înfrățit cu Lacul Como, este la o distanță de 1 oră și jumătate, la fel și orașul Bergamo, unde Elio și Oliver își petrec, departe de privirile tuturor, ultimele zile ale idilei lor.

I am Love, Milano și San Remo

Dezvoltat de Luca Guadagnino și Tilda Swinton pe parcursul a 7 ani, I Am Love a fost filmat în 45 de zile în Milano, San Remo și satul de lângă Castelul Cittotio, la granița franceză. Vila familiei Recchi se numește Villa Necchi Campiglio. Construită în anii ’30, este casa care în film adăpostește două generații de fabricanți de textile, în frunte cu Tancredi Rechhi și soția lui, Emma (Tilda Swinton). Somptuoasa clădire de piatră și marmură este decorul rece perfect, ce contrastează nevoia protagonistei de a evada din tradiția constrângătoare, în căutarea pasiunii și a plăcerilor simple pe care nu le-a experimentat în tinerețe.

Casa simbolizează obsesia bugheziei milaneze pentru perfecțiune și detalii. Clădirea luxoasă, la fel ca banii pe care îi reprezintă, este foarte severă și pare de nemișcat, ca o piatră. Casa poate fi vizitată în orice zi a săptămânii. https://casemuseo.it/project/necchi-campiglio/

A Bigger Splash, insula Pantelleria, Sicilia

Într-o nouă colaborare de succes cu designerul Raf Simons, Tilda Swinton se întoarce într-un nou film al lui Luca Guadagnino, A Bigger Splash. Decorul ales este o insula stâncoasă din Sicilia, unde vacanța rockstarului Marianne Lane este perturbată de vizita neașteptată a fostului producător (Ralph Fiennes) și fiica lui (Dakota Johnson). Raf Simons, aflat atunci la casa Dior, a creat din nou costumele impecabile ale Tildei (Raf Simons este designerul Tildei și în I Am Love), îmbinând ținute clasice din istoria filmului cu detalii subversive.

Pantelleria este o insula vulcanică la 100 de km de Sicilia, cu o climă dură, fierbinte și cu vânturi puternice. Guadagnino a ales insula pentru a simboliza stările interioare ale personajelor, care constant încearcă să se răzbune unul pe celălalt, dar mai are un motiv. Regizorul a vizitat insula la 15 ani, în prima lui vacanță fără părinți. Acea vacanță a reprezentat un moment de trecere și transformare pentru regizor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here