Bazaar Brides: de vorba cu Luminita Cosleacara, Divine Atelier

0
Luminita Cosleacara Divine Atelier

Aducand propria versiune a minimalismului boem si o nota inconfundabila de romantism, colectiile de rochii de mireasa ce poarta semnatura Divine Atelier si-au inceput povestea in Romania, intr-un atelier din centrul istoric al Brasovului.

Vechea mea pasiune… pentru rochilile de inspiratie romantica, sustinuta de dragostea pentru literatura si cinematografie, s-a concretizat intr-o multime de schite de rochii vaporoase. Dar, momentul in care am decis sa transform aceste proiectii ale imaginatiei mele intr-o colectie dedicata mireselor a fost atunci cand una din prietenele mele m-a rugat sa-i creez rochia de mireasa. Odata cu lansarea acestei colectii, am decis sa ma dedic exclusiv realizarii lor.

Semnatura mea estetica… este caracterizata de un stil neconventional, simplitate studiata, detalii delicate si subtile de inspiratie retro-romantica, fluiditate si prospetime.

Cea mai recenta colectie este inspirata de… estetica cinematografiei lui Jean-Luc Godard, de muzica lui Serge Gainsbourg, dar si de atitudinea proaspata si relaxata a fashion icon-urilor din anii ’70: Bianca Jagger, Jane Birkin, Jerry Hall si Farrah Fawcett.

Tesaturile cel mai des intalnite in rochiile mele de mireasa sunt… matasea si dantela. Iubesc dantela, datorita versatilitatii ei si pentru ca reuseste sa dea noi valente pieselor, cu fiecare colectie. In viitor imi doresc sa pot oferi mireselor si o gama mai larga de accesorii care sa poarte semnatura Divine Atelier si sa fie in acord cu stilul rochiilor noastre.

Un moment important in evolutia brandului… a fost preluarea colectiei din 2014 de site-uri si bloguri internationale de profil. Aceasta actiune a adus cu sine vizibilitate, clienti internationali, dar si invitatii la tot felul de show-uri din domeniu. Un alt moment important a fost participarea la cel mai mare eveniment de profil din Europa, Barcelona Bridal Week, ceea ce a marit numarul colaborarilor internationale. Participarea la New York Bridal Week a fost un alt moment decisiv pentru Divine Atelier.

Rochiile Divine Atelier… se pot personaliza in masura in care aceste modificari nu vor afecta imaginea modelului initial propus in colectiile noastre. Preferintele mireselor din Romania difera uneori de preferintele mireselor noastre din afara tarii. De exemplu in Australia cel mai iubit model in 2016 a fost Aimee, in Anglia, Irlanda si Scotia modelele preferate au fost Amal si Noel, in America modelul Ramia, iar in Romania rochia preferata a fost Melissa. Cred ca in anul 2017, la fel ca si in 2016, preferintele mireselor vor varia in functie de zona geografica si cultura tarii din care provin. Pana acum cele mai populare modele de rochii de mireasa au fost Alma, Avia, Amina si Melanie.”

Vanesa poarta rochie Divine Atelier si cercei Oliver Weber, B&B Collection. Ada poarta rochie Divine Atelier.

Articol aparut in numarul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Previziunile toamnei 2017: cele mai spectaculoase rochii de mireasa”!

Foto: Alex Galmeanu; Modele: Ada Matei si Vanesa Tiron/ One Models; Styling: Andrei Iovu si Ina Borcea; Makeup: Tania Cozma; Hairstyling: George Soare si Kinga Kore/ Tribute Salon

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here