Lux aristocratic pe Valea Loarei (2)

0
4
GOLF LA UMBRA CASTELULUI

Aflat in Courcelles-de-Touraine, in apropiere de castelele Amboise si Chenonceau, 7 Tours este un exemplu de arhitectura neogotica innoita cu influente contemporane. Castelul isi impresioneaza vizitatorii prin grandoare si prin cele sapte turnuri semete care i-au dat numele.


(Foto: Château des Sept Tours)

7 Tours are un teren de golf spectaculos, ce se constituie intr-o priveliste superba din camerele castelului si unde se tin cu regularitate competitii sportive. Puteti sa alegeti sa stati chiar intr-unul dintre turnuri: incaperile sunt spatioase, cu ferestre inalte si draperii grele, mobilier scump si candelabre dramatice. Intre ora de golf, alaturi de un instructor de elita, si gustarea de la braseria castelului, va puteti relaxa la piscina incalzita, la masaj sau la o sedinta de Shiatsu. Nu ratati restaurantul Notaboo, care are in meniu terrine de foie gras cœur de chocolat, risotto cu sofran, fructe de mare si chilli spaniol si poeticul „Quand l’automne fait son dessert“. Pentru rezervari: 7tours.com ; cazare 7 nopti in Chambre de Luxe, 1.890 Euro.


GRADINI PRINCIARE

Louis Albert de Broglie a fost supranumit „printul gradinar“. Din 1994, cand a cumparat castelul Bourdaisière, a cultivat cu pasiune diferite soiuri de fructe si legume. A lansat chiar si o colectie de unelte de gradinarit, folosita cu succes in parcuri din Tokyo, Londra si New York.

(Foto: Château de la Bourdaisière)

Pasiunea lui a transformat Bourdaisière intr-un loc celebru si unic pe Valea Loarei: in Conservatorul National al castelului, deschis vizitatorilor, cresc 650 de specii de tomate, zeci de soiuri de menta, busuioc si alte plante aromatice utilizate in bucatarie. Livada Bourdaisière are o misiune speciala: fiecare mar, par sau prun poate fi adoptat de o familie. Aceasta il viziteaza de cateva ori pe an, ii observa evolutia si savureaza delicioasele lui fructe. Castelul se afla in mijlocul unui parc de 32 ha, unde va puteti plimba printre cedri de Atlas, sequoia uriasi, stejari, platani, castani si tei. Pentru rezervari: labourdaisiere.com , cazare 7 nopti in camera François 1er, 1.645 Euro.

FAST RELAXAT

La Château des Briottières, François si Hedwige de Valbray sunt bucurosi de musafiri. Ei si-au transformat castelul din Anjou intr-o casa de oaspeti discreta si relaxanta, cu doar 10 dormitoare in castel si alte 6 in corpul Fruitier. Impletind confortul si rafinamentul unui hotel de lux cu linistea unui castel privat, Briottières ofera o primire calduroasa si o gastronomie de familie, cu retete vechi de generatii.

(Foto: Château de Briottières)

Cele zece camere au fost renovate in 2010 si sunt amenajate sub forma unor apartamente elegante. Puteti sa alegeti sa stati chiar in camera unde a locuit Emma Thompson in timpul filmarilor la Impromptu. François si Hedwige va vor arata cele patru terenuri de golf din zona si va vor sfatui asupra locurilor de vizitat in imprejurimi, printre care Muzeul Cointreau. Pentru rezervari: briottieres.com, cazare 7 nopti in Junior Suite, 1.617 Euro.

DETALII MAIESTUOASE

Castelul Noizay este o bijuterie din secolul al XVI-lea care se pierde intr-o oaza de verdeata, intre Amboise si Vouvray. Noizay se distinge prin finetea decoratiunilor: statuete ascunse in parcul de 24 de hectare, vitralii si scari maiestuoase, saloane îmbracate in catifea si matase.

(Foto: Château de Noizay)

Cele 19 camere imbina autenticitatea, pastrata prin mobilierul de epoca, candelabrele spectaculoase si materialele scumpe, cu detaliile care definesc confortul zilelor noastre. Sebastien Herve, bucatarul castelului, a primit in 2010 titlul de „tanarul bucatar al anului“ acordat de influentul ghid Gault et Millau. Maestrul culinar lucreaza exclusiv cu micii producatori locali, iar in atelierul lui de creatie gastronomica intra doar cele mai bune produse. Delicatesele sunt servite oaspetilor in ambianta rafinata a celor doua sali de mese sau in atmosfera intima a micilor saloane private. Pentru rezervari: chateaudenoizay.com, cazare 7 nopti in Chambre de Luxe, 3.780 Euro.

Articolul a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania martie – aprilie 2012.

Text: Adina Branciulescu

Toate drepturile rezervate.


Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here