Machiaj pentru tenul cu imperfecțiuni – trucuri și sfaturi utile

0
ten cu imperfectiuni

Toate femeile își doresc un ten impecabil, însă perfecțiunea este greu de atins, indiferent de atenția pe care o acorzi îngrijrii feței. Cu toate acestea, dacă te confrunți cu acnee, cuperoză sau cearcăne adânci, aceste probleme pot fi estompate cu ajutorul produselor corespunzătoare, aplicate în ordine corectă. Află care sunt cele mai utile trucuri pentru un ten cu imperfecțiuni, astfel încât să te bucuri de un machiaj impecabil, pe tot parcursul zilei.

Cum estompezi acneea și roșeața?

Unele dintre cele mai frecvente probleme ale tenului sunt acneea și roșeața, care pot fi acoperite prin pregătirea tenului și prin aplicarea produselor de machiaj.

În primul rând, trebuie să aplici o loțiune pentru ten, fără ulei, pentru a îndepărta impuritățile care blochează porii și excesul de sebum care modifică aspectul fondului de ten. În cazul în care suferi de acnee sau roșeață, primul produs must-have din trusa de machiaj este concealerul verde, care neutralizează roșeața și estompează petele pigmentare. Poți folosi o pensulă pentru aplicare, astfel încât să nu încarci tenul excesiv.

Următorul pas include folosirea unui fond de ten pe bază de apă, care poate fi aplicat pe toată față, cu ajutorul unui burețel sau a unei pensule. În ceea ce privește zonele cu acnee, tapotează cu vârful degetului fondul de ten, astfel încât să camuflezi coșurile. Ține cont de faptul că degetul trebuie să fie curat, pentru că, în caz contrar, poți face mai mult rău tenului. Este indicat să folosești fondurile de ten de tip stick sau lichid, cu pompiță, pentru a nu permite pătrunderea bacteriilor.  Dacă ai probleme cu acneea și vrei să estompezi coșurile și inflamațiile de la nivelul pielii, ține cont de trucurile din clipul de mai jos!

Cum acoperi cearcănele?

Indiferent dacă cearcănele sunt generate de oboseală sau de factori genetici, acestea pot fi inestetice, afectând aspectul tenului. Pentru a camufla cearcănele, vei avea nevoie de un anticearcăn care să neutralizeze nuanțele de mov.

În plus, poți folosi un anticearcăn cu subton galben, orientându-te către formule lichide, cu maximum jumătate de nuanță mai deschisă decât fondul de ten. Aplică anticearcănul în puncte mici, pe zona cearcănelor și folosește un burețel pentru a întinde produsul, până când intră în piele. Anticearcănul trebuie aplicat după fondul de ten și fixat cu o pudra translucidă, pentru ca machiajul să-și mențină prospețimea întreaga zi.

Hiperpigmentarea pielii

Hiperpigmentarea este responsabilă de apariția petelor închise la culoare, determinată fie de înaintarea în vârstă, fie de moștenirea genetică. Din fericire, această problemă a tenului poate fi ușor estompată prin machiaj.

Începe din centrul feței, către exterior, aplicând fondul de ten și un corector sub ochi sau pe petele hiperpigmentare. Alege un corector într-o nuanță care imită culoarea pielii tale. În cazul în care folosești unul mai deschis, pentru a estompa zonele mai închise, nu vei avea un rezultat satisfăcător. Fondul de ten poate fi aplicat în puncte, pe suprafața petelor și tapotat ușor cu un burețel.

Machiaj de zi pentru tenul cu probleme

Indiferent dacă ai nevoie de machiaj pentru o zi de muncă sau pentru o sesiune de shopping, trebuie să te îndrepți către alegerea unor produse cu formulă ușoară și lejeră, care să nu încarce tenul. Optează pentru un primer rezistent, pe care să-l aplici după crema hidratantă, folosește un fond de ten rezistent și nu uita de corector, pudră și blush.

Acest machiaj îți va pune în evidență trăsăturile și va estompa eventualele imperfecțiuni ale tenului, astfel încât să te simți în largul tău. Ține cont de sfaturile specialiștilor, în ceea ce privește machiajul de zi pentru un ten cu probleme, din clipul de mai jos!

 

Machiaj de seară pentru tenul cu probleme

Un machiaj de seară nu este cu mult diferit față de cel de zi, chiar și pentru tenul cu probleme. Începe machiajul cu folosirea unei baze rezistente, intensifică sprâncenele, cu ajutorul unui produs special conceput, care să umple forma și nu uita de conturarea buzelor, pentru a crea un efect de buze pline. Nu uita nici de machiajul ochilor! Seara, poți folosi un machiaj de tip smokey, cu ajutorul nuanțelor închise de fard, astfel încât să-ți pui în evidență privirea. Completează look-ul dorit, cu ajutorul produselor folosite în următorul clip!

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here