Machiaj pentru viitor – opțiuni semipermanente cu efecte naturale

Vrei să te trezești, pentru o perioadă îndelungată, cu tenul înfrumusețat, într-un mod subtil?

0
De La Renta
De La Renta

Dacă simți nevoia de o îmbunătățire a aspectului, fără efortul zilnic de a te machia, aceste opțiuni te vor ajuta să te trezești, pentru o perioadă îndelungată, cu tenul înfrumusețat, într-un mod subtil. Aceste variante de machiaj pentru viitor sunt semipermanente și oferă un rezultat natural.

Ten luminos

Ți-ar plăcea ca pielea ta să aibă o nuanță mai uniformă, fără să o acoperi cu fond de ten? O procedură inovativă îți poate permite să obții acest efect timp de până la șase luni, combinând un tratament de îngrijire cu unul de machiaj. BB Glow este o procedură ce implică introducerea prin microneedling a unor pigmenți la nivelul superficial, împreună cu serumuri tratament care se adresează problemelor pielii. Acoperirea micilor imperfecțiuni este lejeră (întocmai ca cea realizată cu un BB Cream), iar efectul de luminozitate este garantat. În timpul procedurii vei simți mici furnicături sau o senzație de gâdilare. Sunt recomandate trei până la șase ședințe, efectuate la 2-3 săptămâni distanță, pentru un efect cât mai vizibil, rezultatul final fiind cumulativ. Disponibil la clinica B Beauty Concept, preț la cerere.

Buze pigmentate

„Machiajul semipermanent a suferit transformări importante de-a lungul anilor, din fericire“, susține, din start, cosmeticiana Ioana Zbarcea, specializată în proceduri de machiaj semipermanent. Deși, în 2020, rujul este probabil cel mai puțin utilizat produs de machiaj, dacă îți dorești totuși să te trezești cu buze într-o nuanță trandafirie sau vrei să corectezi mici asimetrii, fără să mai folosești niciun produs clasic pentru buze, o poți face prin pigmentarea lor, executată la salon, prin mici înțepături, după ce specialistul a aplicat un produs de anestezie locală. Poate fi realizat doar conturul buzelor sau colorarea lor în întregime. Culoarea obținută, mai închisă la culoare imediat după procedură, când pielea este inflamată, va fi dezvăluită la câteva zile de la efectuarea ședinței. Disponibilă la salonul Fendissima, preț la cerere.

Înfrumusețarea privirii prin stilul cat eye“

„Machiajul semipermanent nu trebuie sa imite machiajul propriu-zis, complex, ci ar trebui să reprezinte o metodă foarte fină de înfrumusețare“, este de părere cosmeticianul Ioana Zbarcea, care efectuează procedura de injectare a unei linii fine de eyeliner la baza pleoapelor, cu o codiță scurtă, pentru un efect de ridicare și definire. Rezultatul este elegant, precis și subtil și înfrumusețează instant. „Pentru un efect de îndesire a genelor inferioare, realizez câteva mici înțepături la baza lor. Rezultatul este estompat, fiind o linie construită din puncte, care în viitor se vor atenuaușor“, adaugă ea. Procedura se potrivește perfect persoanelor care nu reușesc să își traseze eyelinerul așa cum își doresc, din lipsă de timp sau îndemânare. Disponibilă la salonul Fendissima, preț la cerere.

Sprâncene definite

Tehnicile de înfrumusețare provenite din Asia, precum micropigmentarea și microblading-ul sprâncenelor (și nu numai), continuă să câștige teren și sunt un machiaj pentru viitor. Dacă, până acum, te-ai temut de asemenea proceduri pentru a nu căpăta un aspect artificial, dat de tatuarea sprâncenelor, încearcă aceste variante care creează un efect natural, de fir cu fir. Procedurile funcționează prin implantarea unor depozite de pigment și creează iluzia optica prin imitarea firelor naturale de păr, respectând culoarea naturală a sprâncenelor. O altă variantă semipermanentă este laminarea, prin care firele de păr sunt pieptănate ascendent și fixate astfel cu un gel, efect ce durează până la opt săptămâni. Procedurile de micropigmentarea și microblading sunt disponibile la clinica Famisoo, preț la cerere.

Machiaj cu rezistență de 24h

Dacă nu ești pregătită pentru versiunile semi-permanente, încearcă aceste produse de machiaj rezistente la transfer.

machiaj rezistent

Creion de ochi Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil, Estée Lauder, 129 Lei
Tuș Razor Sharp Eyeliner Liquide, Urban Decay, 103 Lei
Ruj Vernis A Levres Water Stain, Yves Saint Laurent, 180 Lei
Mascara Full Action Waterproof Mascara, Sephora Collection, 73 Lei
Fond de ten Ultimate Coverage 24 Hour Foundation, Becca Cosmetics, 194 Lei

Foto: PR, Imaxtree
Colaj: Tudor Șmalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here