Maison Chloé: un spatiu proaspat inaugurat in Paris

0
Maison Chloe inaugurare spatiu Paris

Maison Chloé isi deschide portile cu expozitia “Femininities – Guy Bourdin”. Acesta este noul spatiu deschis de renumitul brand de moda la inceputul lunii iulie, langa sediul sau principal din Paris. Maison Chloé este o oda adusa feminitatii si va gazdui periodic expozitii si evenimente ce pun in valoare istoria de 65 de ani a companiei.

Maison Chloe inaugurare spatiu Paris

Maison Chloe inaugurare spatiu Paris

Pentru lansarea oficiala de pe 2 iulie, curatorul Judith Clark a creat un culoar impresionant in interiorul cladirii hausmanniene, cabine de proba VIP, galerii si spatii de evenimente. De la intrarea in edificiu si pana la etajul 5, o selectie generoasa de piese de colectie si imagini ii invita pe vizitatori sa se cufunde in atmosfera pe care Chloé o creioneaza de peste 6 decenii.

Expozitia foto Guy Bourdin se numara printre atractiile principale din Maison Chloé

Maison Chloe inaugurare spatiu Paris

Elementul principal al expozitiei inaugurale este opera fotografului Guy Bourdin. Acesta a realizat cele mai multe editoriale Chloé, fiind brandul ready to wear pe care l-a pozat cel mai mult. Judith afirma ca este o bucurie pentru ea faptul ca oamenii pot admira piese de colectie intr-o camera, dupa care sa le descopere reinterpretate in camera alaturata si, la etaj, sa gaseasca o galerie impresionanta de printuri.

La mezanin va exista o expozitie permanenta, “Chloé Girls: The Anthology A-Z”, inspirata de designerii marcanti ai brandului. Povestea incepe din 1952, cand fondatoarea Gaby Aghion a pus bazele unei case de moda care isi propunea sa realizeze colectii luxury ready to wear pentru femeile nonconformiste, moderne.

Maison Chloe inaugurare spatiu Paris

Find o prezentare interactiva, veti regasi mixuri contrastante intre lucrurile personale ale fondatoarei si viziunile noi ale directorilor de creatie care reinterpreteaza brandul constant. De exemplu, o fotografie cu Gaby sarind pe dunele de nisip din Egipt este asezata langa o imagine cu un costum de baie iconic Stella McCartney, cel cu print de ananas.

Maison Chloe inaugurare spatiu Paris

Galeria “Femininities – Guy Bourdin” este deschisa publicului in perioada 4 iulie – 6 septembrie 2017, iar biletele pot fi cumparate de pe site-ul chloe.com. Expozitia va putea fi vizitata din nou la Foire Internationale D’Art Contemporain si la Paris Photo, in perioada 18 octombrie – 18 noiembrie 2017.

Cititi si: “60 de ani de Chloé si fantezia Bob Recine”!

Foto: Francois Goize

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here