Marele Gatsby se imbraca de la Prada

0
Miuccia Prada a dezvaluit patru din schitele sale pentru costumele din noul Marele Gatsby, in regia lui Baz Luhrmann.

Miuccia a colaborat cu regizorul si sotia sa Catherine Martin, designer de costume, creand o colectie la comanda, de peste 40 de piese, in stilul Miu Miu si Prada. Hainele au pornit de la look-uri de podium alese din ultimii 20 de ani si au fost adaptate in spiritul erei Charleston.

 

(foto: Tinuta inspirata de colectia primavara-vara  11 Prada, Harper’s BAZAAR )

„Baz si Miuccia au avut dintotdeauna in comun fascinatia de a gasi mijloace moderne, sa elibereze de catusele trecutului, referinte clasice si istorice”, spune Catherine Martin pentru Harper’s BAZAAR. „Aceasta legatura este esentiala in relatia noastra cu Miuccia pentru Marele Gatsby, si ne-a conectat viziunile.”

Estetica Miucciei este menita sa aminteasca de stilul european, ce crestea in popularitatea, pentru aristocratia de pe Coasta de Est din anii ’20. Moda de atunci a dezvoltat o contradictie intre cei care aspirau sa fie privilegiati, look-ul Ivy League, din opulentul Long Island, si cei care admirau maretia, sofisticarea si decadenta europeana, dupa cum mentioneaza Catherine. Colaborarea cu Prada reflecta intersectia acestor doua estetici.

(foto: Tinuta inspirata de colectia Prada’s toamna-iarna 12 Harper’s BAZAAR)

Asteptat cu nerabdare, Marele Gatsby va ajunge in cinematografe in primavara aceasta, in mai.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here