Marilyn in viziunea Ferragamo

0

Suntem in anul omagial Marilyn Monroe, Festivalul de la Cannes i-a dedicat afisul, filmul My Week with Marilyn a facut furori, iar acum Ferragamo o elogiaza printr-o expozitie pregatita indelung.

In Florenta, Muzeul Salvatore Ferragamo a deschis o expozitie care face o paralela intre muza feminina si celebre opere de arta. Multe poze cu Marilyn au fost puse in comparatie cu Nasterea lui Venus de Botticelli, un nud schitat de François Boucher sau o statuie de marmura intitulata Nimfa Dormind, conform NYTimes.  Nu mai vedem sex-simbolul, icon-ul culturii pop sau alte imagini asociate lui Marilyn, ci o frumusete clasica in toata feminitatea ei.

Expozitia face si o retrospectiva a celebrilor pantofi cu toc stiletto ce au insotit-o de-a lungul vietii si in aproape toate filmele, si dupa cum spunea chiar ea, au ajutat-o sa cucereasca lumea. Impreuna cu pantofii sunt expuse si tinute celebre, ca rochia roz din Gentlemen Prefer Blondes sau rochia aproape transparenta din Some Like It Hot


Marilyn (foto: Harper’s Bazaar UK)

Expozitia este deschisa pana pe 28 ianuarie 2013, asa ca daca ajungeti in Florenta, merita sa inspirati putin aerul Marilyn.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here