Marion Cotillard și povestea rochiei Chanel purtate la Festivalul de Film de la Cannes

"Este mai degrabă o operă de artă decât o rochie și asta îmi place la ea”, a declarat actrița. 

0
Sursa foto - Chanel

Festivalul de Film de la Cannes a reunit actori, regizori și alte personalități din lumea filmului. Evenimentul este un punct culminant pentru cei care iubesc să urmărească moda covorului roșu, mai ales anul acesta, după 18 luni de premiere și ceremonii anulate. Elegantă, Marion Cotillard a captivat cu o rochie spectaculoasă, strălucitoare Chanel, pentru realizarea căreia a fost nevoie de 322 de ore de muncă.

„Când am văzut rochia pentru prima dată în iulie 2020, în cadrul micii prezentări a colecției Haute Couture toamnă-iarnă 2020/21, care nu putut fi realizată pe catwalk (n.red. – din cauza restricțiilor pandemiei), am vrut imediat să o port. Nu știam care va fi ocazia, dar de îndată ce am auzit că festivalul se desfășoară, am considerat că la Cannes e cel mai bun loc pentru a purta o rochie atât de spectaculoasă. Oferă o senzație foarte artistică, feminină, de parcă acel material de argint ar fi fost turnat peste dantelă. Este mai degrabă o operă de artă decât o rochie și asta îmi place la ea”, a declarat actrița la Festivalul de film de la Cannes.

Nașterea unei rochii argintate

Actrița a vizitat atelierele haute couture pentru a observa procesul de creație, în luna ianuarie a acestui an. 322 de ore de muncă au fost necesare pentru a crea rochia, care are trei tipuri de dantelă așezate pe tul dublu de mătase albă, cu acel efect de aluminiu-oglindă. „M-a frapat pasiunea oamenilor care lucrează pentru Chanel, din care majoritatea sunt acolo de mulți ani. Există o energie emanată din savoir-faire și excelență, motiv pentru care Franța este încă țara lider în modă. Am fost, de asemenea, profund atinsă de emoția și bucuria croitoreselor care au făcut rochia pe care am purtat-o ​​pentru plimbarea Annette pe treptele de la Cannes. Este întotdeauna un moment destul de intens, deoarece dintr-o dată ei văd rochia întruchipată, făcută pe măsură pentru persoana care urmează să o poarte și totul capătă în sfârșit sens”.

Chanel în filmele lui Marion Cotillard

Sursa foto – Chanel

„Povestea mea cu Chanel este minunată deoarece Casa a ajutat filmul lui Leos Carax (n.red. – Annette) să existe; mai este și filmul Bigger Than Us și fără Chanel nici filmul respectiv nu ar fi existat. Este foarte emoționant să am această casă lângă mine, care m-a însoțit în toate etapele vieții mele atât ca actriță, cât și ca producător. Să vin la deschiderea din acest an cu Annette, un film care invită oamenii să experimenteze o mare aventură cinematografică, mă umple de bucurie. Aștept de un an pentru a dezvălui acest film, trebuia să fim la Cannes anul trecut, așa că este bine să ne întoarcem aici și să-l prezentăm într-o lume care revine încet la viață, cu dorința și nevoia de artă”, a mai precizat actrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here