Master Origin Aged Sumatra: o cafea Nespresso în ediție limitată, desăvârșită odată cu trecerea timpului

0
Nespresso Master Origin

A bea o cafea este o experiență, un moment de inspirație și de plăcere. Aceasta este promisiunea Nespresso, reflectată în angajamentul de a oferi cafea de cea mai înaltă calitate, din boabe de origine atent selecționate, ce păstrează esența locurilor din care provin.

Gama Nespresso Master Origin, ce conține o selecție a celor mai bune boabe de cafea din întreaga lume, este acum încununată de sortimentul în ediție limitată Aged Sumatra. Și, ca orice cafea Nespresso, și aceasta poartă o poveste și o experiență senzorială surprinzătoare.

La altitudini înalte, pe muntele Gayo din provincia Aceh din insula indoneziană Sumatra, fermierii prelucrează cafeaua utilizând metoda „giling basah”, răspândită în ţinuturile Indoneziei. Aceasta implică decojirea boabelor atunci când valoarea umidității este de aproximativ 50%. Prin comparație, majoritatea cafelelor se procesează la aproximativ 10 – 12% umiditate. Însă fermierii din Aceh își dovedesc măiestria în prelucrarea cafelei adăugând un detaliu uimitor. Boabele verzi de cafea sunt lăsate la maturat în saci de iută, între trei și cinci ani. Urmând ritmurile naturii, acestea preiau umezeala din aer şi se usucă în mod repetat, dezvoltând un profil aromatic unic de-a lungul timpului. Sortimentul Nespresso Aged Sumatra are un caracter uimitor, cu note lemnoase și condimentate și un gust rafinat, catifelat. Cafeaua se remarcă mai ales prin notele complexe de pudră de cacao, caramel dulce și frunze de tutun.

Profilul senzorial deosebit și complex al acestui sortiment unic Nespresso este dat de procesul de prăjire. Cafeaua de origine a fost împărțită în două loturi care au fost prăjite diferit. Primul lot a fost prăjit intens și rapid, pentru a dezvălui notele aromatice create în procesul de maturare: lemnoase, cu un gust ușor dulceag, persistent. Cel de-al doilea lot a fost supus unei prăjiri de lungă durată, pentru a adăuga intensitate și o corpolență catifelată, resimțite în ceașcă ca o cafea cremoasă și concentrată.  

Rețetă cafea Latte Machiatto

Într-o rețetă Latte Macchiato, sortimentul Aged Sumatra dezvoltă note de cereale și biscuiți cu unt, o alegere ideală pentru un răsfăț dulce și delicat.

Ingredientele necesare pentru prepararea acestei băuturi sunt:

  • 1 capsulă originală Nespresso din sortimentul Aged Sumatra
  • 100-120 ml de lapte rece

Tot ce trebuie să faceți este să preparați spuma caldă de lapte cu ajutorul unui aparat Aeroccino sau a unui tel și să extrageți peste aceasta sortimentul Aged Sumatra într-o variantă espresso (40 ml).

Pregătiți-vă pentru o călătorie senzorială complexă în insula indoneziană Sumatra!

Master Origin Aged Sumatra ediție limitată poate fi comandat online la:

https://bit.ly/363J5GD

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here