McQueen: Love looks not with the eyes

0

Anne Deniau a fost singurul fotograf pe care Lee Alexander McQueen l-a lasat sa patrunda in culise. Din septembrie 2007 pana in martie 2010 Anne a fost acolo, in cercurile intime de dinaintea podiumului, sa surprinda atmosfera.

Cartea Love looks not with the eyes: Thirteen Years with Lee Alexander McQueen, ne arata prin fotografii si insemnari pe marginea lor, mai multe despre acest creator ce va starni intotdeauna fascinatie.

(foto: Selectism)

Lee prefera sa aiba oameni in care vedea o anume sclipire artistica si sa-i creasca din punct de vedere creativ, incurajandu-i si testandu-le limitele incontinuu. In 2007, dupa ce Annie i-a aratat primele fotografii surprinse in culisele unui show de-al sau, Lee a integrat-o in familie.

O familie cu bune si rele: i-a acordat exclusivitate lui Annie pentru portretele sale, dar, in acelasi timp, nu avea rabdare sa stea mai mult de trei, patru cadre. Dar, aproape tot ce facea sa fie greu, o facea ca sa provoace oamenii sa fie la limita atentiei si creativitatii, sa scoata tot ce e mai bun din ei, spune Annie pentru NYTimes.

Totusi, pana in ultimele momente, atmosfera intima, de familie unita, a ramas aceeasi, in ciuda succesului urias. El nu s-a schimbat de-a lungul anilor, programul era aproape intotdeauna acelasi, oamenii sai apropiati, pe care ii intampina cu imbratisari, erau aceiasi, Philip Treacy, Kate Moss, Sarah Burton sau Katy England, insa rezultatul era spectaculos, la limita intre arta si moda.

Aceasta carte scoate la iveala multiplele fatete ale operei si personalitatii lui Lee Alexander McQueen, latura puternica, cea intunecata, dar si cea romantica sau tandra.

(foto: Amazon)

Publicata la editura Abrams, cartea este disponibila pentru comanda pe Amazon, de la inceputul lunii octombrie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here