Legatura dintre mersul la concerte si longevitate

0
legatura dintre mersul la concerte si longevitate

Yoga, o alimentatie sanatoasa, eliminarea a cat mai multor vicii, pana de curand cam acestea erau singurele ingrediente ce sporeau garantat longevitatea. Insa iata ca un studiu aduce in discutie un element neasteptat: mersul la concerte.

Potrivit unei cercetari realizate de cei care se ocupa de spatiul de concerte O2 din Marea Britanie si Patrick Fagan, un lector universitar de la Goldsmith si expert in stiinta comportamentala, doar 20 de minute petrecute la concert pot conduce la o crestere cu 21% a senzatiei de bine. Ca termen de comparatie, o sesiune de yoga amplifica aceasta senzatie cu 10% si mersul pe jos alaturi de un caine cu 7%.

Iar vestile bune oferite de studiu nu se opresc aici. Participarea la un concert o data la doua saptamani ar putea extinde speranta de viata cu pana la noua ani.

Subiectii studiului au participat la teste psihometrice si le-a fost analizat ritmul cardiac in timp ce desfasurau mai multe activitati. In timp ce ascultau muzică live, felul in care se percepeau si apropierea fata de oamenii din jur s-au imbunatatit cu 25%. Stimularea mentala a fost cea mai “afectata” de aceasta experienta, imbunatatindu-se cu 75%. Studiul a aratat ca nu e de ajuns sa asculti muzica de unul singur, acasa, ca intregul setup joaca de fapt un rol important.

Asa ca data viitoare cand va veti pune problema daca merita sau nu sa dati banii pe biletele pentru un concert, aveti un motiv in plus sa o faceti.

Cititi si: “(P) Jazz in the Park anunta 13 nume de top din jazz-ul contemporan”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here