Tot ce trebuie să știți despre metodele de albire a dinților

0
tot ce trebuie să știți despre albirea dinților

Foarte puține persoane au un zâmbet complet alb în mod natural, așa că albirea dentară profesională poate fi o soluție eficientă și la îndemână. Nuanța dinților naturali este afectată, cu timpul, de o serie de factori externi ce provoacă îngălbenire sau apariția petelor. „Printre aceștia se numără consumul de băuturi și alimente foarte colorate (cafea, ceai, vin roșu, afine), fumatul, placa bacteriană (tartrul), colorațiile medicamentoase (determinate de tetraciclină) sau micile traumatisme dentare precum fisurile smalțului“, precizează medicul Alina Sîrbu de la Clinica Dent Estet.

În funcție de obiceiurile de viață pe care le aveți, efectele unei proceduri de albire dentară pot dura până la 2 ani. Dacă veți continua să fumați sau să consumați cu regularitate alimente și băuturi colorante după efectuarea procedurii, albirea se va reduce considerabil în timp scurt.

Indicații pre tratament

„Înainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, vă recomand procedura profilaxiei, necesară înaintea oricărui alt tratament stomatologic“, spune medicul Sîrbu. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare. Pe tot parcursul tratamentului de albire profesională, indiferent de varianta aleasă, este total nerecomandat fumatul și consumul de alimente și băuturi colorante, deoarece acestea pot afecta rezultatul final al procedurii.

Metode de albire dentară la cabinet

Metoda cu laser

Se efectuează în aproximativ 40 de minute, fără să cauzeze durere ori sensibilitate după intervenție. La Dent Estet, este realizată cu laserul inovator Epic Biolase, un dispozitiv conceput pentru o varietate de proceduri dentare, printre care și albirea dentară profesională în cabinet.

Albirea dentară profesională cu lampa Zoom

Efectuată la Dent Estet, funcționează pe baza unui mecanism propriu de gel pe bază de peroxid de hidrogen, activat prin lampa plasmă Zoom Advanced Power. Metoda Zoom oferă protecția gingiilor, a buzelor și a obrajilor și are efect și în cazul dinților cu o nuanță gălbuie cauzată de administrarea de tetraciclină. Durata ședinței este de aproximativ o oră.

Fațetele dentare

Fațetele dentare reprezintă o soluție rapidă, de lungă durată, care oferă schimbarea cu cel mai mare număr de nuanțe de alb. Este, totuși, și cea mai costisitoare, precizează medicul Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert. „Foarte important înainte de a opta pentru această procedură este să înțelegeți că aplicarea fațetelor este ireversibilă și că procesul implică șlefuirea dinților”, atenționează specialistul.

Metode de albire dentară acasă

Gelurile de albire

Aplicate în suporturi speciale pe dinți sau cu o pensulă, bazate pe acelasi principiu ca albirea în cabinet, gelurile de albire pentru acasă sunt, însă, mult mai putin concentrate. Pentru a observa efectele, acestea se țin în gură timp de 30-45 minute zilnic, timp de o săptămână sau mai mult, spune medicul Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert.

Benzile de albire

Pelicule transparente aplicate pe dinți, benzile conțin o substanță de albire și trebuie aplicate pe dinti câteva minute în fiecare zi, timp de o săptămână sau mai mult. Rezultatul nu este la fel de vizibil ca la celelalte metode de albire, însă avantajul benzilor de albire este că ele sunt mai comode și mai ușor de aplicat. „Benzile de albire sunt bucăți subțiri de plastic flexibil acoperite în peroxid. Acestea pot fi cumpărate de la aproape orice farmacie, funcționează la fel ca gelurile care pot fi folosite acasă, dar prezintă un dezavantaj major: adesea nu pot pătrunde între spațiile dintre dinți. Astfel, deși reprezintă o versiune bună din punct de vedere al costului, există riscul de a obține rezultate inegale sau chiar diferențe de albire de la un dinte la altul și rezultate nu foarte vizibile”, spune medicul Mihaela Dan.

Pastele de dinti cu efect de albire

Acestea au un efect abraziv și înlătură depunerile de substanțe cromogene de pe suprafața dinților. Din păcate, efectul nu este de multe ori foarte evident, dar periajul dentar în sine ajută la menținerea dinților sănătoși.

Citiți și: “(P) Curiozități despre fațetele dentare lămurite de un specialist în domeniu”!

Foto: Imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here