Michelle Obama, intervievată de Oprah Winfrey

0
michelle obama

Ediția lunii decembrie a mai multor publicații din trustul Hearst va cuprinde un interviu realizat de Oprah Winfrey cu Michelle Obama. Printre aceste titluri se vor afla O, The Oprah Magazine, ELLE, Harper’s BAZAAR, Cosmopolitan, Esquire, Marie Claire, iar lista nu se oprește aici.

Înainte de lansarea mult aşteptatei sale autobiografii, Becoming, fosta primă doamnă se confesează prietenei sale apropiate, Oprah Winfrey, despre dragoste, leadership şi traseul ei inspiraţional din cartierul South Side din Chicago până la Casa Albă şi mai departe.

Din materialul amplu pe care-l puteți citi în întregime pe oprahmag.com am selectat câteva citate:

Despre insinuările lui Donald Trump: “Ca fetele mele să poată avea o viaţă normală, deşi aveau protecţie, au fost prezente în lume într-un mod în care noi nu am fost. Şi să te gândeşti că un nebun ar putea fi influenţat să creadă că soţul meu era o ameninţare la adresa securităţii ţării; şi să ştiu că, în fiecare zi, copiii mei trebuiau să meargă la o şcoală care era păzită, dar nu sigură, că trebuiau să meargă la meciuri de fotbal şi petreceri şi să călătorească şi să meargă la facultate; să realizezi că această persoană nu ar lua în considerare că nu este un joc – asta e ceva ce vreau ca întreaga ţară să înţeleagă. Vreau ca ţara să aprofundeze asta într-un mod în care nu am spus-o răspicat, dar o spun acum. A fost nechibzuit şi mi-a pus familia în pericol şi nu era adevărat. Şi el ştia că nu era adevărat.”

Despre mersul la terapie cu soțul ei: “Era vorba despre explorarea propriei mele fericiri. Mi-am dat seama că am nevoie de sprijin și am nevoie de sprijinul lui. Dar trebuia să-mi dau seama cum să îmi construiesc viața într-un mod care funcționează pentru mine.”

Despre presiunea de a fi prima familie de culoare: “Am simţit presiunea din momentul în care a candidat. În primul rând, trebuia să convingem baza noastră de votanţi că un bărbat de culoare ar avea şanse să câştige. Nici măcar nu era vorba de câştigat Iowa. Prima dată, trebuia să îi câştigăm pe oamenii de culoare. Pentru că cei de culoare, la fel ca bunicii mei, nu au crezut niciodată că aşa ceva s-ar putea întâmpla. Îşi doreau. Îşi doreau pentru noi. Dar vieţile lor le spuseseră: „Nu. Niciodată”. Hillary era pariul mai sigur pentru ei pentru că era cunoscută. Să deschizi inimi către speranţa că America ar lăsa la o parte rasismul pentru un om de culoare – cred că asta a durut prea mult. Abia când Barack a câştigat Iowa, oamenii s-au gândit: <<Okay. Ar putea fi>>.”

Citiți și un citat din autobiografia Becoming, publicat pe elle.com!

Sursă: Oprah Magazine US; Fotografii de Miller Mobley; Hairstyling: Yene Damtew; Makeup: Carl Ray; Fashion Editor: Meredith Koop

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here