Minaudière Arpège de Lanvin

0

Parfumul Arpège creat de Jeanne Lanvin in 1927, implineste 85 de ani. Pentru a marca aceasta longevitate impresionanta, Lanvin a creat un minaudière special conceput pentru a cuprinde sticla parfumului Arpège.

Jeanne Lanvin a vrut sa creeze parfumul perfect, fara a tine cont de moda sau pret, in cinstea fiicei sale Marie-Blanche. André Fraysse, un talentat parfumier la inceput de drum, a adunat 60 de esente florale cu o baza de ambra si vanilie. Iar rezultatul a facut-o pe Marie-Blanche, o melomana desavarsita, sa exclame: „Miroase ca un arpegiu!”  Acest compliment inedit a devenit numele parfumului.

Cunoscutul designer Armand-Albert Rateau a conceput sticla art deco a parfumului si artistul Paul Iribe a decorat-o cu o reprezentare stilizata a lui Jeanne si a fiicei sale. Astfel s-a nascut emblema casei.

Iar acum, pentru a completa povestea parfumului, a fost creat minaudière-ul Arpège din email negru finisat de mana, ce se inchide cu o clema aurie si poate fi tinut datorita manerului cu textura de sarpe. Nu exista mod mai decadent de a pastra un flacon al rafinatului parfum.

 

(foto: Harper’s BAZAAR)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here