Mini, midi sau lungă – Care este lungimea potrivită a fustei în diverse ocazii?

0
cum alegi lungimea fustei

Rochiile sau fustele sunt piese vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei. Fie că mergi la un eveniment formal, la o petrecere cu prietenii sau la plajă, fusta este de neînlocuit în vestimentație. Dar pentru că pe piață se găsesc atât de multe modele și dimensiuni, uneori este greu să alegi fusta potrivită pentru fiecare ocazie.

Așadar, care este lungimea potrivită a fustei sau a rochiei? Răspunsul la această întrebare ține de mai multe variabile: în primul rând, trebuie să ții cont de înălțimea pe care o ai și forma corpului; în al doilea rând, contează ocazia cu care porți fusta. Iată un ghid, pentru a ști ce fel de fuste să porți în diferite ocazii.

Fusta-creion pentru un look office

În general, pentru o ținută office, cea mai potrivită lungime este cea midi, mai exact până în dreptul genunchilor. La birou nu este indicat să porți fuste prea scurte, care dezvelesc prea mult picioarele, dar nici fuste prea lungi, mai potrivite pentru plajă. Fustele care se opresc chiar deasupra genunchilor, sau fix sub aceștia sunt cele mai potrivite. 

Culorile alese trebuie să fie în nuanțe calde, pastel, precum bej, gri sau chiar alb, iar cel mai potrivit model este fusta creion. Dacă le asortezi cu o pereche de pantofi cu toc, nude, vei obține un look extrem de elegant și profesional. Fusta-creion este potrivită și la evenimentele formale, la cocktailuri sau evenimente la care nu există un dress code impus prin invitație.

Fusta mini de piele sau maxi cu volane, la petrecere

La o petrecere, ai mult mai multă libertate, pentru că look-ul poate fi mai relaxat decât la birou. În fond, te afli printre prieteni și trebuie să te simți bine. În funcție de tematica petrecerii și locul de desfășurare, poți alege orice lungime de fustă, de la fusta mini, din materiale mai groase sau din piele, purtată cu leggings, până la fustele maxi cu volane, tulle sau aplicații din paiete. 

Ai la dispoziție nenumărate modele care să te inspire în alcătuirea unui look de petrecere. Comandă aici fuste de damă de toate lungimile, potrivite pentru orice tip de petrecere. Atenție, dacă petrecerea este la birou, poți reduce puțin lungimea fustei, deasupra genunchilor, dar păstrează nota mai sobră, prin materialul ales sau culoarea fustei.

Fusta midi, potrivită pentru evenimentele casual

Dacă ieși la o întâlnire cu prietenii, la o plimbare în parc, sau la un eveniment pe timpul zilei, fusta midi este cea mai potrivită. Aceasta trebuie să se situeze la jumătatea distanței dintre șolduri și genunchi. O fustă prea scurtă ar putea părea prea provocatoare, iar una mai lungă prea relaxată. În ce privește materialul, în funcție de anotimp, fusta poate fi din mătase, in sau lână și poate avea un imprimeu colorat sau uni.

Fusta lungă pentru o plimbare pe plajă

În serile calde de vară, după o zi petrecută la plajă, o fustă maxi, vaporoasă este o alegere inspirată. Poți purta fuste ample sau fuste drepte, despicate, cu imprimeu floral, din materiale ușoare, prin care să adie briza.

Fusta maxi pentru o nuntă

Dacă nunta este a ta, cea mai indicată lungime a rochiei sau a fustei este cea maxi, care îți va da un aspect elegant și te va face să te simți ca o prințesă. Dacă ești invitată, poți opta și pentru fuste midi, sub genunchi, sau la jumătatea gambei, din materiale vaporoase, cu imprimeuri subtile.

Dacă știi să porți fusta adecvată ocaziei, vei ieși în evidență de fiecare dată. O fustă superbă, purtată corect te poate transforma într-un “fashion icon”, pe când aceeași fustă purtată într-un context nepotrivit poate atrage priviri dezaprobatoare. 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here