Ce puteți face pentru a minimiza aspectul lucios al tenului

0
Ce puteți face pentru a minimiza aspectul lucios al tenului

Vara, din cauza temperaturilor ridicate și a aerului foarte cald, tenul tinde să aibă un aspect lucios, destul de inestetic. Ați schimbat numeroase creme, fonduri de ten, dar niciun rezultat, nu? Aflați că există anumiți pași care conduc la diminuarea aceste probleme care ne dau bătăi de cap în fiecare vară.

1. Curățați tenul în profunzime

Un ten curat atât la suprafață, cât și în profunzime reprezintă primul pas către evitarea aspectului lucios. O piele încărcată, plină de impurități nu va face decât să crească producția de sebum și să pară foarte uleioasă. O dată pe săptămână aplicați un scrub delicat și maseajă ușor tenul. Astfel, veți elimina toată murdăria acumulată în pori. Iar o dată pe lună apelați la un tratament profesional special creat pentru a curăța în profunzime. Tratamentul Le Grand Classique de la Country Spa Health & Beauty Retreat este recomandat mai ales vara întrucât curăță și echilibrează tenul, având un efect relaxant. În acest fel, cantitatea de sebum se va micșora, iar aspectul lucios se va diminua semnificativ.

2. Aplicați loțiunea tonică

Loțiunea tonică vine în completarea demachiantului, eliminând resturile de machiaj, impuritățile și celulele moarte, purifcând pielea. Utilizarea ei este obligatorie mai ales dacă folosiți un produs de demachiere care lasă o peliculă grasă și uleioasă. De asemenea, unul dintre principalele beneficii ale apei tonice este faptul că închide porii, ajutând la menținerea unui aspect mat, dar totodată radiant al tenului. Însă, mare atenție la produsul ales. Loțiunea tonică cu Aloe Vera Biotissima® de la LifeCare este un produs Bio ce are în compoziție doar ingrediente naturale. Formula 100% BIO îmbogățită cu Nectapure și extracte din plante din Alpii Elvețieni revitalizează și energizează tenul obosit, tern și lipsit de strălucire. Extractul de Aloe Vera îmbogățit de Clary-Sage contracarează efectele poluării și contribuie la refacerea aspectului tânăr și sănătos al tenului.

3. Folosiți mai puțin machiaj

O altă metodă de a reduce aspectul uleios al tenului este renunțarea la un machiaj încărcat în favoarea unuia aerisit. În locul unui fond de ten foarte dens, aplicați unul cu o formulă mai lichidă sau chiar o cremă nuanțatoare. De asemenea, renunțați la spray-urile de fixare care nu fac decât să acopere pielea cu un strat de produs inutil.

Având în vedere sfaturile de mai sus, puteți începe chiar de acum să diminuați aspectul unui ten lucios.

Citiți și: “Cele mai eficiente formule de mascara rezistentă la apă”!

Foto: Imaxtree (Christian Siriano SS19)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here