Mostenirea Dianei Vreeland

0

Mostenirea creatoarei de stil Diana Vreeland este la fel de actuala astazi ca in zilele in care imagina noi compozitii pentru Harper’s BAZAAR. Desi au trecut doua decenii de la disparitia ei, influenta sa in arta si design este inca prezenta.

Pentru a sarbatori acest spirit creativ, nepotul ei, Alexander, a creat in colaborare cu Atelier Swarovski o colectie de bijuterii ce porneste de la dragostea Dianei Vreeland fata de proportie, contraste, miscare si culoare, dar si de la stilul ei editorial. Colectia, care cuprinde bratari ce acopera incheietura, inele si coliere-esarfa, a fost lansata in acelasi timp cu documentarul The Eye Has to Travel.

Realizat de Lisa Immordino, sotia lui Alexander Vreeland, documentarul spune povestea protagonistei chiar cu vocea ei, dar este completat si de interventii ale prietenilor Andy Warhol, Diane Sawyer, Manolo Blahnik si Veruschka. Filmul a fost editat de aceeasi echipa ca si Valentino: The Last Emperor si a castigat deja un premiu pentru cel mai bun documentar. Lansarea oficiala va avea loc pe 21 septembrie, in timpul Saptamanii Modei de la Paris.

Pana atunci, ii putem sarbatori mostenirea prin intermediul bijuteriilor create de nepotul sau si al catorva dintre imaginile in care si-a manifestat stilul.

(foto: Harper’s Bazaar)

(foto: FTape

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here