Must-see: Modern Love, serialul inspirat de celebra rubrică din The New York Times

0
Dev Patel; Catherine Keener, CR: Giovanni Rufino/Amazon Studios

Modern Love, celebra rubrică cu eseuri despre iubire din The New York Times, devenită podcast, a fost transformată în miniserie de către Amazon Prime Video. Noul serial deja frânge inimi, stoarce lacrimi, generează reacții care sunt trending pe twitter și se bucură de o distribuție plină de staruri precum Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel, Catherine Keener, Andrew Scott (Fleabag), John Slattery și mulți alții.

Noi am văzut deja primele trei episoade și putem declara că începutul este promițător, episodul trei în care Anne Hathaway interpretează o tânără avocată bipolară fiind poate printre cele mai reușite. Poveștile sunt emoționante, iar faptul că sunt inspirate de povești reale face ca impactul să fie și mai mare.

În primul episod întâlnim o tânără (Cristin Milioti) care formează o relație apropiată de cea de tată-fiică cu portarul (Laurentiu Possa) blocului de apartamente în care locuiește în New York. În al doilea episod Dev Patel îl întruchipează pe tânărul CEO al unei aplicații de dating ce pare un propovăduitor al iubirii romantice, dar care în urma întâlnirii cu o jurnalistă își arată adevărata față și își scoate la iveală inima frântă.

Dev Patel, Catherine Keener, CR: Giovanni Rufino/Amazon Studios

Catherine Keener este jurnalista care îi ascultă povestea tânărului CEO, fiind la rândul ei protagonista uneia dintre cele mai emoționante povești din tot ce am văzut până acum. Poveștile ambilor sunt, de fapt, despre iubire puternică neterminată, neconcluzionată și despre șansa de a relua legătura cu acea persoană care părea să fie unica pentru el/ea.

Episodul trei este în mod particular unul impresionant deoarece vorbește despre navigarea vieții și a romantismului când suferi de bipolaritate, un dezechilibru chimic în creier ce determină o afecțiune cu care se confruntă mulți oameni care au nevoie de ajutor. Regia, decorurile și scenografia sunt folosite drept unelte pentru a reproduce și a evidenția contrastul extrem dintre cele două stări opuse ale protagonistei: stările de bine sunt exagerate si prezentate ca scene de dans pe platourile din La La Land, pe când scenele de depresie sunt extrem de întunecate și statice.

Modern Love este disponibil acum pe Amazon Prime.

Foto: Amazon Prime

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here