Muze urbane (II)

0
31

Foodies Network

Cele mai savuroase retete si cele mai ispititoare vizualuri gourmet le-au transformat blogurile in adevarate guilty pleasures. Asadar, sa ne lasam inspirate de recomandarile foarte personale transmise de Cristina, Ileana si Ioana, expertele in delicii, pe care am decis sa le fotografiem la noul Simbio, redeschis de curand, care si-a creat deja o comunitate impresionanta de fani. De incercat aici: burger cu quinoa, clatite cu banane si sirop de artar, Asian Beef Salad.

CRISTINA MAZILU (mazilique.ro) se simte la Simbio ca acasa, stie meniul pe de rost si isi petrece aici si cate o jumatate de zi pentru intalniri. Dar ii mai place sa ajungă si la JW Steakhouse, unde isi comanda intotdeauna rib-eye medium rare si crab cakes – „sunt cele mai bune din oras”. Acestea ar fi alegerile sanatoase, optiunea ei pentru o masa decadenta este putin mai detaliata: „Croissants cu unt, oua cu sos hollandaise, charcuterie, pancakes cu bacon si sirop de artar, melci cu unt, foie gras cu ananas caramelizat, stridii proaspete, frapiere pline cu sticle de prosecco sau sampanie. Da, toate la aceeasi masa!”. La care bineinteles ca ar purta „designeri scandinavi si non-culori, probabil o camasa structurata sau o rochie minimalista”.

Locurile preferate pentru iesit in oras la pranz/ brunch: La Simbio ajung cel mai des – suntem prieteni vechi si ma simt ca acasa. Acolo intotdeauna voi gasi oameni dragi si o atmosfera calda. Plus pancakes, omlete, burgeri si bubbly. Imi mai plac mic dejunurile la Frudisiac (tartinele cu ciuperci si sparanghel sunt preferatele mele), pranzurile la Grano (paste AOP, mini-pizzette, platouri cu prosciutto di San Danielle, bresaola, pancetta si lardo, tiramisu si cannoli), iar la JW Steakhouse voi comanda intotdeauna rib-eye medium rare si crab cakes – sunt cele mai bune din oras.

Iti place sa descoperi locuri noi sau preferi sa mergi pe reteta tried & tested? As prefera sa imi fie descoperite locuri noi, pentru ca tot procesul de a le testa pe pielea mea nu e intotdeauna cel mai placut. 

E vreo reteta descoperita la o iesire pe care ai incercat să o recreezi acasa? Mai multe salate descoperite la Ottolenghi, in Londra.

Accesoriile fara de care nu iesi din casa: Imi uit constant portofelul si/sau telefonul, deci clar accesoriile nu sunt vreo prioritate.

Produsele de beauty pe care le aplici inainte sa iesi in oras: Un strop de blush daca am nevoie de putina culoare; eyeliner negru si ruj rosu daca e necesar putin dramatism.

Pentru un pranz memorabil, e nevoie de companie potrivita, conversatie efervescenta si bauturi la fel de bubbly.

Sa iesim la masa in aceasta formula a fost flavourful! 

Pe ILEANA SEBE (zwei.ro) – designer, food & product stylist, dar si strateg in publicitate – am  gasi-o des tot la Simbio, pentru ca are biroul in apropiere (si pentru burgerul cu quinoa), dar si la Alt Shift pentru terasa superba, la Omnivore’s Dilemma pentru mancarea cu ingrediente de sezon, La Delicii pentru inghetata („zilnic, daca se poate!”) si la Rawdia pentru deserturi raw vegan. Prefera sa iasa in locuri cu oameni cunoscuti si spune ca nu se imbraca in functie de ocazie sau moment al zilei, ci este fidela aceluiasi stil, care include un mix de piese semnate Ana Alexe, 109 si 2noir.

Locurile preferate pentru iesit in oras la pranz/ brunch: Ma simt foarte bine in noul restaurant Simbio. Am noroc ca e si aproape de biroul meu. In ultima luna l-am ales atat pentru pranz, cat si pentru intalnirile de dupa birou. E foarte frumos si la Alt Shift, imi place si lumea, si mancarea, iar acum ca vine vara e si mai frumos, au o terasa superba. Un alt loc care de peste cinci ani are in fiecare zi mancare foarte buna, cu ingrediente de sezon si uneori deserturi fara zahar, este Omnivore’s Dilemma. Pentru desert, inghetata de La Delicii e de neratat, zilnic daca se poate. Si, sa nu uit, la imi mai place la Rawdia, dar mi-e mai mereu peste mana sa ajung. De la ei m-am inspirat pentru unul din deserturile mele preferate. Picollo Mondo ramane mereu o optiune foarte buna pentru iesit seara. Iar duminica obligatoriu la brunch-urile pregatite de duo-ul PopCohn la J’ai Bistro. Sunt o persoana matinala, din acest motiv imi plac intalnirile la prima ora. Pentru asta nu sunt multe optiuni, asa ca aleg de cele mai multe ori Origo.

Alegerea sanatoasa pentru o masa in oras: Imi place mult burgerul de quinoa de la Simbio, crema de broccoli de la Alt Shift e delicioasa, beau mult ceai de fructe, vin rose si, recent, noile sucurile presate la rece de la Cold Pressed Juicery.

Alegerea decadenta pentru o masa in oras: Decadenta as putea spune ca a fost de curand salatata de creveti black tiger de la Nouvelle Vague.

E vreo reteta descoperita la o iesire pe care ai incercat sa o recreezi acasa? Dupa atatia ani, imi place in continuare foarte mult desertul Fratelli, pe care il pot gasi acum in varianta mica la Biutiful. De ziua mea, intr-un an, o prietena mi-a facut cadou un tort intreg din acel desert. E combinatia ideala de bezea cu fructe. Eu nu mananc zahar de cativa ani, dar pentru asta si pentru altele cateva fac exceptie. Si mai e un dulce raw de la Rawdia, pe care l-am facut de mai multe ori acasa: fulgi de ovaz, cu unt de cacao si cocos, migdale si alti samburi. Iar de curand am mancat o prajitura raw cu fulgi de ovaz si ceai de la Omnivore’s Dilemma. De abia astept sa aflu mai multe detalii si sa o fac si eu.

Accesoriile fara de care nu iesi din casa: Port in timpul zilei, indiferent de sezon si ocazie, o geanta foarte mare de la Ana Alexe sau de la PAMPAM, care inevitabil se umple de lucruri pana seara, ochelari de soare si un inel.

Produsele de beauty pe care le aplici inainte sa iesi in oras: Crema de maini e nelipsita si parfumul.

Pentru un pranz memorabil, e nevoie de prieteni sau parteneri de business cu care ai si o relatie personala, mai departe de cea profesionala. Astazi incep din ce in ce mai mult sa fie asa relatiile de business.

Sa iesim la masa in aceasta formula a fost ca un cocktail de fructe cu un strop de prosecco!

IOANA DUMITRESCU, pe care o stim ca unul din designerii label-ului 109, isi îndreapta in prezent energia creativa spre noul ei blog de cooking, eastofkitchen.com. Alegerile ei pentru o iesire in oras sunt foarte precise: „Frudisiac pentru atmosfera, decor si clatitele cu ricotta si lamaie, Yuki Home Dining pentru un pranz in familie – o supa udon sau un rice bowl, iar pentru o intalnire de business, Casa di David – cele mai surprinzatoare meniuri ale zilei, serviciul impecabil, privelistea catre lacul Herastrau”. Pentru un pranz sic, cu siguranta ar purta „pantaloni aurii vintage Rozalb de Mura, o pereche de loafers Alexander Wang, un tricou alb 109 cu broderie si sacoul-frac bleu Acne, cu captuseala vizibila”.

Alegerea sanatoasa pentru o masa in oras: O salata cu frunze de spanac, mar, avocado si sos de rodie, totul stropit cu… apa plata.

Alegerea decadenta pentru o masa in oras: N-as sti sa spun exact un fel de mancare, dar ar trebui sa includa mai multe elemente din mediul marin: stridii, icre negre, langustine si homar. Si, daca tot ne prefacem, o sticla de vin alb Chateau Smith Haute Lafitte. Apoi, un soi de tarta deconstruita cu ganache de ciocolata si sorbetto de menta, alaturi de un pahar de Muscat Ottonel 1989, din rezerva cramelor Murfatlar.

E vreo reteta descoperita la o iesire pe care ai incercat sa o recreezi acasa? Sigur ca da, sunt multe. Cel mai memorabil si totodata cel mai dificil de recreat a fost un desert dégustation format din trei parti: un strat de mousse de ciocolata alba, urmat de unul de ciocolata neagra, o reductie de citrice cu felii de grapefruit si, la final, o bula de inghetata de cafea. Nu a iesit la fel, dar a meritat incercarea, mai ales pentru ca acest desert nu se mai regaseste in meniul restaurantului acum.

Produsele de beauty pe care le aplici inainte sa iesi in oras: La acest capitol, merg pe principiul less is more. Aplic obligatoriu si indiferent de sezon o crema de fata hidratanta cu protectie solara (Charlotte Tilbury) si uneori adaug crema BB si balsam pentru buze Carmex. Pentru ocazii mai speciale, inlocuiesc crema BB cu fond de ten, blush si mascara, ruj (imi plac cele din gama MAC Sheer, pentru ca pastreaza culoarea naturala a buzelor) si, rareori, luminatorul de la ILIA, cu ingrediente organice.

Pentru un pranz memorabil, e nevoie de prieteni buni, atat.

O versiune condensata a acestui interviu a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania mai-iunie 2015 

Text: Anda Brindusa

Foto: Alex Galmeanu

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here