Muze urbane (III)

0
13

Power Players: Mirela Bucovicean, Ana Morodan si Noemi Meilman

Probabil ca nu a mai ramas nici o rubrica de stil din revistele glossy pe care cele trei sa nu o bifat deja. Impossible to be missed, Noemi, Ana si Mirela sunt adevarate forte creative  – nu doar prin aparitiile de social media stars, ci, mai ales, prin sprijinirea modei romanesti. Cum sa fie cand ies toate trei la masa? „Ca un film!”, sumarizeaza Noemi. Intalnirea dintre Mirela, Ana si Noemi nu se putea petrece decat intr-un decor ultra-sic, la Le Bistrot Francais, care ne-a cucerit prin meniul rafinat, cu trufe proaspete, vita normanda si vinuri exceptionale.


Pentru ca isi petrece cea mai mare a timpului in afara casei, ANA MORODAN (anamorodan.com) are nevoie de locuri care sa o intampine „cu un sentiment de bine si familiar”. Am putea-o intalni la Frudisiac, pentru o experienta calda si calma, la Bistro Athenee, unde atmosfera ii aminteste de romanele Agathei Christie, la Salon Golescu, la care adora melanjul de stiluri, sau la Don Cafe, pentru intalnirile profesionale. Bineinteles, Ana ar fi o aparitie aparte, in stilul care a consacrat-o, „ca o mica contesa, cu o fustă conica pana sub genunchi, o bluza de matase si accesorii capilare semnate de Gabriela Dumitran”. Nu i-ar lipsi rujul rosu si geanta Chloe, obsesia curenta. Cat despre meniu, recunoaste ca penduleaza neincetat intre „alegerile sanatoase si cele care imi fac pofta. Asa ca, de cele mai multe ori, imi satisfac apetitul cu meniurile pregatite de Dragos Tudoran – oricare ar fi ele, pentru mine sunt adevarate festine culinare”.


Iti place sa descoperi locuri noi sau preferi sa mergi pe reteta tried & tested? In functie de timpul pe care il am si de disponibilitatea sufleteasca, le fac pe amandoua. Atunci cand nu am vreme sa ma gandesc la asta, merg in locurile pe care le frecventez de obicei. Altfel, ma bucur sa gasesc mici colturi de oras fermecatoare, care imi aduc aminte de stari si senzatii pe care le-am intalnit pentru prima data in romane sau filme.

Alegerea decadenta pentru o masa in oras: Tot cu felurile imaginate de Dragos Tudoran ma si rasfat. Cat despre băutură, sunt consecventa. Mi se pare ca nimic nu mi se potriveste mai bine decat un clasic gin & tonic, o bautura in aceeasi masura racoritoare si acidulata, exact ca o conversatie spumoasa.

E vreo reteta descoperita la o iesire pe care ai incercat sa o recreezi acasa? Aventurile mele in lumea cooking-ului sunt deja bine documentate, chiar si video! Nu am incredere in mine ca sunt cea mai talentata la capitolul acesta, dar ma straduiesc. Gatesc cel mai des impreuna cu Mazi (Cristina Mazilu) pentru capitolele noastre savuroase, imi place sa cred, din Kitchen Victim.

Accesoriile fara de care nu iesi din casa: Sipca, rujul rosu, telefonul, poseta mea Chloe de care sunt absolut dependenta, ochelarii de soare si senzatia ca fix in ziua cu pricina o sa cuceresc lumea. Daca nu chiar lumea intreaga, macar cartierul meu! In zilele mai calde, nu rezist unei palarii de soare, mi se pare tres chic si so Belle Epoque!

Produsele de beauty pe care le aplici inainte sa iesi in oras: In ultima vreme, m-am indragostit de cremele 100% naturale si autentic romanesti de la NN Cosmetics. Rujul rosu si eyelinerul sunt obligatorii.

Pentru un pranz memorabil, e nevoie de parteneri de conversatie si amuzament care sa aprecieze atat mancarea, cat si compania si timpul pe care il petrecem impreuna.

Sa iesim la masa in aceasta formula a fost delicios! Mirela si Noemi sunt zanele mele bune si ne distram copios de fiecare data cand ne vedem.

MIRELA BUCOVICEAN, fondatoarea molecule-f.com, adoră locurile relaxate şi fără pretenţii pentru întâlnirile cu prietenii (preferatul ei este Grano), îi place să experimenteze cu destinaţii noi şi nu înţelege deloc trendul raw vegan. Alegerea ei sănătoasă pentru o masă în oraş este „carnea de vită de calitate, gătită rare, alături de o salată şi un pahar de vin roşu sec, corpolent”. Atunci când iese undeva, accesoriul indispensabil este inelul-simbol Ana Alexe şi, de cele mai multe ori, alege să îmbrace o rochie, „ca o încununare a feminităţii, obligatoriu cu pantofi cu toc”.

Iti place sa descoperi locuri noi sau preferi sa mergi pe reteta tried & tested? Sunt o avida de noutati, imi place sa descopar, sa experimentez, caut mereu locuri in care n-am mai fost. Exceptie face momentul in care imi este pofta de ceva specific si atunci merg la sigur. Fiecare este bun in mod particular intr-un preparat anume.

Alegerea decadenta pentru o masa in oras: La modul ideal, preparate cu trufe, stridii de calitate, Bismark si rata Pekin. De regula, aleg vinul rosu sec, cum ar fi Amarone de la Valpolicella, Italia sau Quinta do Vesuvio, Portugalia, dar vara imi place rose-ul si atunci optez pentru cele de provenienta Provence.

E vreo reteta descoperita la o iesire pe care ai incercat sa o recreezi acasa? Gatesc din placere, fara reteta, ma las inspirata de tot ce vad si gust. Imi place sa experimentez in bucatarie, asa ca de multe ori preiau numai portuni dintr-un preparat. Daca ar fi sa nominalizez, m-as limita la variatiuni de piure, telina, morocovi, mazare, potentate de mustar, trufe sau chimen. Alte retete pe care le-am recreat sunt salade de gésiers, gamberetti in burro con aglio sau magret de canard au miel, care-mi place in mod deosebit cu piure cu mustar.

Produsele de beauty pe care le aplici inainte sa iesi in oras: Am fost intotdeauna adepta naturalului, in consecinta machiajul meu este redus la fond de ten si, eventual, mascara. Imi place Youth Liberator Serum de la Yves Saint Laurent si Silk Foundation de la Giorgio Armani. Cat despre mascara, am ramas loiala casei Dior.

Pentru un pranz memorabil, e nevoie de compania perfecta!

Sa iesim la masa in aceasta formula a fost spumant!

Unul dintre puţinii oameni de PR pentru care zâmbetul este un accesoriu cu totul autentic, NOEMI MEILMAN (placerileluinoe.ro) este mereu o apariţie luminoasă, relaxată, cu un stil inconfundabil, în care include întotdeauna piese ale designerilor români. Şi nu iese din casă fără o geantă XXL, inele şi ceasul Casio. Deşi spune că îi place să descopere locuri noi, admite că, aproape de fiecare dată când iese în oraş, se regăseşte în faţa aceleiaşi liste de cinci opţiuni. Adoră deserturile, pentru care ar renunţa oricând la felurile principale, iar preferatele ei includ cheesecake de la Gargantua, croissants la Iconic Food Wine & Design şi boule surprise la Le Bistrot Français.

Locurile preferate pentru iesit in oras la pranz/ brunch: Pranz la Readers Cafe sau la Belle Epoque, pentru ca garcon-ii de acolo stiu deja ce imi place sa comand, si la Grano, pentru coperto (mini pizzetele pe care le ador) si paste. Brunch la mine inseamna breakfast (pentru ca este masa mea preferata) si acesta are loc cel mai des la Iconic Food Wine & Design sau la Frudisiac.

E vreo reteta descoperita la o iesire pe care ai incercat sa o recreezi acasa? Tiramisu de la Grano, dar dupa reteta mamei lui Tiberiu Capudean. A iesit perfect.

Alegeri stilistice pentru un pranz chic: Ma imbrac de regula in piese negre sau all black și un tee alb, dar am grija ca macar un accesoriu sa fie mai special. Vara nu ies din sorturi, salvari si kimono-urile mele. Si port mereu designeri romani, mixati cu piese H&M si vintage.

Produsele de beauty pe care le aplici inainte sa iesi in oras: Serum de la Caudalie sau Dior (le alternez), crema de ochi si cea hidratanta de la Natural Nutrition, fondul de ten Diorskin Star si anticearcanul de la Shiseido. Pentru un final touch, apa de trandafiri de la Pure by Daiana Anghel pentru ten Si Divine Oil de la Caudalie sau Pure Argan Oil by Daiana Anghel pentru par.

Pentru un pranz memorabil, e nevoie de prieteni dragi! Dar am avut parte de pranzuri memorabile si in varianta solo. Eu, cu o carte buna sau cu agenda de to do’s langa mine si o farfurie cu ceva bun in fata.

O versiune condensata a acestui interviu a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania mai-iunie 2015 

Text: Anda Brindusa

Foto: Alex Galmeanu


Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here