Muzica de marti: David Bowie – Where are we now?

0
80

Dupa un deceniu de pauza, David Bowie a surprins intreaga lume cu lansarea single-ului Where are we now? Melodia anunta noul sau album The Next Day, ce va fi lansat in martie anul acesta, la care a lucrat timp de doi ani, fara sa afle nimeni. In era  comunicarii permanente, in care celebritatea e aproape sinonima cu expunere media permanenta, e uimitor cum a reusit sa ne ia prin suprindere.

Dar David Bowie a facut asta dintotdeauna, reinventandu-si persona prin haine indraznete, machiaj, coafura si, bineinteles atitudine. A explorat diverse stiluri muzicale, si, odata cu ele, stiluri vizuale, lansand trenduri si distrugand tabu-uri.

Iar ca gestul lui sa mai aiba un strat de semnificatie, Where are we now? a fost lansat astazi, cand Bowie implineste 66 de ani. Gestul aminteste de Space Oddity, melodia ce l-a facut celebru, difuzata pentru prima oara cu cateva zile inainte de lansarea Apollo 11.

Videoclipul pentru Where are we now? e filmat de Tony Oursler, pe strazile Berlinului si, probabil, in apartamentul sau, iar atmosfera se potriveste baladei si vocii sale atipice cu vibratii fragile.

[youtube FOyDTy9DtHQ 600]

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here