My Electric Castle x Carla Teaha: 7 chestii electrice

0
My Electric Castle x Carla Teaha: 7 chestii electrice
My Electric Castle x Carla Teaha: 7 chestii electrice

Carla-Maria Teaha cucerește Radio Guerrilla pentru toate neascultătoarele de pe frecvențe, cu emisiunea ROZ (în fiecare marți, între orele 19.00 – 21.00). Carla e comunicator de FJSC, cu antecedente în publicitate și PR, până să devină actriță de UNATC și să o cotească definitiv spre actorie și organizarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud.

C.T.: Probabil nu mai e nicio noutate faptul că anul acesta Radio Guerrilla a emis de la Electric Castle. 5 zile live din backstage-ul celui mai cel festival de muzică de pe la noi. Nu sunt o festival junkie, prefer mai întâi festivalurile de film și de teatru, dar întâmplarea a făcut ca, înainte să ajung la Bonțida, anul acesta să merg la 2 dintre cele mai hip festivaluri de muzică din Europa, anume Primavera în Barcelona și NOS Alive din Lisabona. Fară să stau prea mult pe gânduri, vă zic că la nivel de organizare și customer experience, EC e cam cu 7 clase peste.

Ușa studioului Radio Guerrilla din backstage, Bonțida
Ușa studioului Radio Guerrilla din backstage, Bonțida

La ediția de anul acesta mi-am propus să mă las dusă de val, să-mi dau voie să simt vibrația locului cu tot ce avea el de oferit, să nu-mi propun să fac nimic, să las lucrurile să se întâmple. Și s-au întâmplat. Am vrut să-l ascult și să-l trăiesc, mai degrabă decât să-l fotografiez. Până la urmă, nu mai bine ar fi venit și prietenii din social media la festival? De ce să pierd eu timpul făcând poze pentru ei? 😊

1. M-a întâmpinat Wonder Woman.

În prima zi, miercuri, nu intrasem de 5 minute în curtea castelului, că mi se arată o WonderWoman tolănită pe pietriș. Scapată acolo sau aruncată, poate chiar evadată. Semn bun, mi-am zis. Dau repede să o ridic, întreb, fără succes, în stânga și-n dreapta dacă aparține cuiva și o iau cu gândul să o las la cortul de lost&found. Întâmplarea a făcut să mă întorc cu ea în București…dacă știți pe cineva care știe pe cineva care are un copil supărat pentru că a pierdut-o pe WW, trebuie doar să-mi scrie un mesaj pe Facebook sau Instagram si i-o înapoiez de-ndată.

Backstage vibes

2. Iubesc forfota din backstage.

Există acolo o energie incredibilă, care nu poate fi descrisă. E pur și simplu copleșitoare, pare ca toată armata din spatele scenelor vibrează la unison, că se înțelege din priviri. Știi că asta poate presupune 2 ore de somn în 48 ore, dar vrei să fii parte din ea, să fii o rotiță dintr-o „mașinărie umană” care răspunde de emoțiile și amintirile fiecărui om prezent, dincolo de aspectele organizatorice. Am mai observat un lucru: în spatele scenei toți sunt egali, de la marele solist al trupei celebre până la doamna cu cateringul, toți conlucrează pentru public. Da, marele solist este modest, trece pe lângă tine, salută, poți să-i ceri și un foc, și ei sunt oameni, și ei au emoții.

3. Are we there yet?

Ca orice festival care se respectă, Electric Castle mi-a zgândărit puțin zona de confort. Anul acesta planul era să dormim în cort, un cort de „lux” dacă-mi permiteți aroganța. Cele 9 grade din prima noapte m-au trimis la hotel, dar următoarea am revenit, spășită și plină de curaj la el, cortul, care a fost primitor și cald, la propriu. La drept vorbind, niciun hotel de 7* nu se compară cu luxul de a ajunge în 5 minute în patul tău (pliant și neașteptat de confortabil) din orice loc din festival. În plus, să auzi noaptea diverse vietăți (broaște, de exemplu) și nu copiii din curtea blocului, e deja safari. Pănă la urmă m-a întâmpinat WonderWomen, nu? 😊

Monilici Ursuleanu, colega mea și the Sales Fairy
Monilici Ursuleanu, colega mea și the Sales Fairy 

4. Unde sunt ploile de altă dată?

În ce privește apucăturile modiste, regret că n-am avut ocazia să-mi port cizmele de cauciuc cu unicorn și pelerina norvegiană. Abordarea mea stilistică a fost perfect punctată de sora-mea care, cunoscându-mi gusturile conservatoare, a spus: „Ce minune s-a întâmplat de ai purtat tu ciorapi de plasă cu pantaloni scurți?”. Fără nicio referire la plasa pentru țânțari, desigur. Un „fashion moment” amuzant s-a petrecut în timpul unui concert când necunoscutul din fața mea se întorce brusc și mă întreabă „Carla, ție îți place maioul meu roz?”. S-a dovedit a fi un „neascultator” simpatic al emisiunii mele #ROZ, de la Radio Guerrilla, care încerca să-și convingă iubita circumspectă că nu e nimic în neregulă cu a purta un maiou și mai ales în culoarea asta. Și nici cu a asculta #ROZ ca bărbat. 😊

5. Auzi, cine sunt tipii ăștia?

Desigur că line-up-ul m-a surprins, m-a ajutat să descopăr artiști noi și asta mi-a făcut o plăcere teribilă. Recunosc, venisem în primul și în primul rând pentru Florence + the Machine și pentru Polo & Pan. Florence e genul de artistă despre care, o dată ce-o vezi în concert, uiți tot ce știai înainte. Dacă nu ați reușit să o vedeți, vă rog să o faceti măcar once in a lifetime. Și totuși, de ce nu a cântat și Jenny of Oldstones (GOT)?

Bilboard cu echipa Radio Guerrilla, pe drumul Cluj-Bonțida
Bilboard cu echipa Radio Guerrilla, pe drumul Cluj-Bonțida

6. We are the people

Aminteam mai sus și de cele 2 festivaluri de muzică mari din Europa la care am fost vara asta. Elementul comun al celor 3, dincolo de direcția muzicală, a fost firescul celor prezenți, a „oamenilor de festival”, veniți pentru a simți, pentru a vedea și nu pentru a fi văzuți. Spunea cineva ca la Electric Castle s-au strâns cei mai mulți oameni faini din România la un loc și cred că sunt de acord. Până și „Mulțumim, faceți un lucru minunat!” auzit într-o noapte la toaletă, adresat la unison doamnelor de serviciu care asigurau permanent curățenia mi s-au părut normal. Și surprinzător, deopotrivă. 🙂 . Mi like it.

7. Și nu în ultimul rând, Erykah Badu, RadioHead și Rammstein la anu’, da Electric Castle?

Foto: Arhiva personală a Carlei Teaha

Citește și: 

My Electric Castle (1): Ana Morodan, speaker EC Talks

My Electric Castle (2): Amalia Enache

My Electric Castle (3): Ioana Vasile, beauty editor Harper’s Bazaar

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here