My Happy Place: Ada Tache

0
ada tache taormina

Ori de câte ori își dorește să experimenteze clasica “la dolce vita”, modelul român stabilit în New York revine în Taormina, un oraș ce nu și-a pierdut suflul italian în ciuda popularității sale!

Destinația preferată de vară: Sicilia va fi mereu una din destinațiile mele de suflet. A fost locația primei excursii pe care am făcut-o în afara țării cu părinții mei, când aveam doar 4 ani. Iar Taormina este orasul meu preferat. Până și Hemingway a spus că este atât de frumoasă încât “este dureros de privit”! Pe lângă peisajele extraordinare pe care le oferă – de la lămâii care cresc pe strada și până la Vulcanul Etna, Taormina este o destinație plină de istorie. Și doar a te rătăci pe străduțele ei e o aventură în sine.

Cel mai instagramabil loc: Greu de menționat unul singur! Fiind așezată pe coastă, cu marea de o parte și orașul ridicându-se printre palmieri de cealaltă, frumuseți sunt la tot pasul. Piazza IX Aprile are o priveliște fantastică și o latură complet deschisă cu vedere către Marea Ionică.

Activitati de neratat: Un aperitivo savurat în unul dintre multele baruri cu vedere către apus! Orașul abundă în astfel de localuri, deci e imposibil să nu găsiți unul pe sufletul vostru. De vizitat Vulcanul Etna și de făcut măcar o excursie către insulele Eoliene – Vulcano, Lipari, Panarea.

Restaurante care te-au cucerit: Osteria RossoDiVino și L’Arco dei Cappuccini pentru fructe de mare și Tischi Toschi, restaurant cu specific sicilian care își schimbă meniul în funcție de sezon.

Preparate tradiționale must-try: Gamberi siciliani, melanzane alla parmigiana, iar ca desert sorbetto. La sfârșitul mesei trebuie neapărat încercată Grappa, un fel de țuică foarte aromată.

Esențiale în trusa ei beauty: Pentru protecție solară Photoderm Max 50+ de la Bioderma, apă termală La Roche-Posay, tratament Midnight Recovery Concentrate Kiehl’s și balsam de buze ușor colorat Dior Addict Lip Glow.

Piese vestimentare must-have: Un ghiozdan e nelipsit pentru mine oriunde aș merge în vacanță. La fel și ochelarii de soare, câteva rochii răcoroase și sandale comfortabile.

Unde am stat: Din acest punct de vedere cred că sunt puțin norocoasă – avem niște prieteni de familie cu o casă cocoțată pe un deal la care mergem întotdeauna.

Citiți și: “Travel List: Otilia Brăiloiu”!

Foto: Robert Petreanu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here