My Happy Place: Adelina Petcan

0
Travel List - Adelina Petcan
Produse esențiale pentru o vacanță în Kea: Pălărie Acne Studios, matchesfashion.com, 570 Lei; Costum de baie COS, 225 Lei; Cremă de faţă The Ritual of Karma, SPF 30, Rituals, bestvalue.eu, 69 Lei; Spray Protect & Prevent, Moroccanoil, 158 Lei; Cămaşă Jil Sander, net-a-porter.com, 500 Euro; Sandale Birkenstock, answear.ro, 149 Lei; Eau Thermale, Avène, 30 Lei

Designerul de bijuterii a descoperit în proximitatea Atenei Kea, o insulă under-the-radar, cu nimic mai prejos decât surorile mai faimoase din Ciclade.

Mereu când e vorba de stabilit o vacanță în Grecia, eu și prietenii mei ne simțim copleșiți de opțiuni. Kea a fost o alegere imprevizibilă. Ne-am hotărât să plecăm din scurt, ne uitam pe harta Greciei, iar faptul că se ajunge foarte ușor din Atena în Kea, ne-a convins. A fost o surpriză plăcută să descoperim insula fără să cunoaștem foarte multe despre ea. M-a cucerit cu peisajele ei, dar și cu faptul că nu este o insulă turistică.

Cel mai instagramabil loc din Kea: Koundouros, o zonă cu foarte multe plaje și golfulețe de unde se poate sări de pe stânci

Locuri ascunse pe care ai avut ocazia să le descoperi: Golful Otzias, locul unde obișnuiam să stau până la lăsarea serii. Este un golf superb, cu nisip fin, cu vedere panoramică către mare. Pentru mine a fost cea mai mare plajă pe care am vizitat-o și care avea extrem de puțini turiști.

De văzut în Kea: Piatra Leului, o statuie antică, pentru care trebuie să urmezi un traseu marcat pe pietrele din orășelul Ioulida, apoi să traversezi zonă cu peisaj terasat. Aproape că nu zărești statuia confundată în peisaj, iar apoi, o dată ajunsă acolo vei descoperi și o priveliște superbă asupra unei văi acoperite cu natură un pic diferită decât în alte insule grecești. De vizitat sunt și vestigiile orașului Karthea unde, tot așa, e un drum ce trebuie parcurs pe jos și durează cam o oră. Însă o dată ajunși acolo veți constata că a meritat din plin.

Pe gustul tău: Cel mai mult mi-a plăcut la un restaurant din port, Korissia, denumit To Steki Tou Strongyli. În Kea am găsit mai multe produse tradiționale grecești ca în alte insule, iar asta a fost foarte plăcut din punct de vedere gastronomic. O bucătărie mai puțin stereotipică, cu feluri de mâncare apropiate de ce ți se pare că ar găti o bunică în Grecia (râde). Am ajuns să mânânc în acel restaurant aproape în fiecare seară.

Preparate tradiționale de încercat: Bougiourdi din vinete, până atunci nu mâncasem decât din rosii și ardei; salată Ntakos din roșii de grădină și o branză proaspată locală; midii în sos de muștar și, bineînțeles, vin local.

Plaja preferată: Gialiskari Beach, deși este o plaja destul de populară faptul că era înconjurată de copaci foarte înalți și stânci acoperite de vegetație m-a determinat să tot revin la ea.

Nelipsite din trusa beauty: Apă termală Avène, spray cu protecție UV pentru păr de la Moroccanoil și o cremă cu SPF de la Rituals.

Indispensabile în bagaj: O pereche de Birkenstock Arizona EVA și o cămașă albă oversized.

Cazare în Kea: Ne-am cazat prin Airbnb într-o căsuță situată în mijlocul insulei, inconjurată de dealuri și cu o panoramă foarte frumoasă. Era destul de aproape de Ioulida, capitala insulei.

Foto: arhiva personală, iStock/Getty Images, prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here