My Happy Place: Gabriela Lungu

0
048 Special vacanta 1 - Gabriela Lungu
Produse esențiale pentru o vacanță în Thailanda: Pălărie Gucci, 1.350 Lei; Ochelari Kaleos, sunglasscurator.com, 955 Lei; Pandantiv FREYWILLE, 2.970 Lei; Rochie Twinset, 1.275 Lei; Lac de unghii Le Vernis Longue Tenue, nuanţa 608 Légèreté, Chanel, 133 Lei; Apă de toaletă Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, Acqua di Parma, 75 ml, 361 Lei; Cremă Idéal Soleil Anti Âge SPF 50, Vichy, 69 Lei; Papuci Max Mara, 1.609 Lei

Pentru Gabriela Lungu, fondatoarea WINGS Creative Leadership Lab, Koh Samui este un loc îndrăgit din Thailanda, ce poate fi vizitat în perioada verii europene.

M-am îndrăgostit de Koh Samui. Am fost acolo de mai multe ori, iar în urmă cu câţiva ani am şi locuit acolo aproape două luni. Thailanda nu e considerată o destinaţie de vară. Cei mai mulţi europeni merg acolo în lunile de iarnă, noiembrie – martie, când în Thailanda e sezonul secetos şi nu e atât de multă umezeală. Ce nu ştie multă lume e că partea de Thailanda unde e situată Insula Samui are un alt climat, iar iulie şi august sunt, de fapt, cele mai bune luni. Am simţit asta pe propria-mi piele: prima dată când am fost acolo era decembrie, de Revelion, şi am prins numai ploi şi furtuni. Ador Thailanda pentru atmosfera relaxată, pentru oamenii mereu zâmbitori, pentru serviciile senzaţionale, pentru mâncarea incredibilă şi, bineînţeles, pentru plaje şi natură în general. Samui e o combinaţie perfectă între toate aceste lucruri. Are o energie aparte şi un spirit boem. Şi turiştii veniţi acolo sunt parcă diferiţi de cei care vizitează alte zone din Thailanda.

Un loc preferat: E greu să ţii ceva secret şi doar al tău într-un loc de vacanţă atât de popular precum Samui. Recomand Fisherman’s Village în Bophut. Eu acolo merg, acolo stau.

Cel mai instagramabil loc: The Pier în Fisherman’s Village, Bophut.

Activități de neratat: Sailing şi island hopping. Măcar câteva zile. Îi recomand cu maximum de entuziasm pe cei de la sailing-in-samui.com. Kunta, proprietarul firmei, este un neamţ mutat în urmă cu mulţi ani în Thailanda. Ştie toate locurile bune şi are o combinaţie de rigoare şi relaxare care este exact ce ţi-ai dori de la un căpitan de vas. Recomand, de asemenea, cursurile de gătit de la Samui Institute of Thai Culinary Arts.

Experiențe culinare memorabile: The Pier, Krua Bophut, Coco Tams, Samui Spice, toate sunt chiar pe plajă, pe malul mării, în Fisherman’s Village. Însă cel mai cel dintre ele este Dining on the Rocks, la Six Senses Samui.

Preparate tradiționale de încercat: De unde să încep? Nu există fel thailandez de mâncare care să nu-mi placă. De la supele Tom Ka şi Tom Yum, la toate tipurile de curry, sau faimoasele Pad Thai şi Pad Krapow.

Esențiale în trusa de beauty: Loţiune cu protecţie solară. Mare. 50. Şi un lac de unghii de culoarea mării.

Indispensabile în bagaj: Pălărie şi ochelari de soare. În rest nu există nici un „must” în relaxata Thailandă.

Opțiuni de cazare: Am locuit în multe locuri de-a lungul vacanţelor în Thailanda, dar cel mai mult ne-a plăcut un apartament superb, chiar pe plajă, închiriat de la nişte surferi australieni.

Citiți și: “Viata mea, stilul meu: Gabriela Lungu”!

Foto: Cătălin Georgescu/ Arhiva Harper’s BAZAAR România; iStock/Getty Images, prin amabilitatea distribuitorilor; Styling: Veronica Nojac; Beauty editor: Ioana Vasile

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here