My Happy Place: Ileana Orzac

0
052 Special vacanta 3 - Ileana Orzac
Produse esențiale pentru o vacanță în Franța: Cremă Mineral Aqua Perfection, -417, 165 Lei (Sensiblu); Cremă Very High Protection SPF 50, Avène, 65 Lei; Sutien (din costum de baie) H&M, 20 Lei; Mascara Definitive Volumising and Defining, Delilah, 150 Lei; Rochie Ellery, matchesfashion.com, 4.165 Lei; Apă de toaletă Paris-Biarritz, Chanel, 125 ml, 606 Lei (Chanel Băneasa); Mules Pinko, 1.280 Lei

Designerul de produs și fondatoarea brandului de mobilier Projets Privés dezvăluie locul unde revine de două ori pe an în căutarea liniștii și a gastronomiei savuroase.

M-am îndrăgostit de Ramatuelle, un sat de pe lângă Saint Tropez. Am descoperit aici La Villa d’Andrea, o vilă înconjurată de o pădure de pini, un loc absolut superb în care obişnuiesc să vin de două ori pe an: de ziua mea şi în septembrie, când are loc Les Voiles de St. Tropez, o regată anuală ce se desfăşoară pe Riviera franceză şi la care participă cele mai frumoase ambarcaţiuni din lume. Coasta de Azur mi se pare cea mai impresionantă coastă din Europa şi mă bucur că aici am descoperit un loc liniştit, departe de agitaţie şi pretenţii ridicate, un loc în care natura e un adevărat spectacol.

Instagram highlights: Les Voiles de St. Tropez este un eveniment pentru care îţi vine să stai non-stop cu aparatul de fotografiat la ochi. Velierele care vin aici cu această ocazie sunt incredibil de frumoase, fi e că sunt vechi sau ultramoderne. Iar marea plină de ambarcaţiuni constituie ea însăşi un peisaj impresionant.

Activități de neratat: Ramatuelle este potrivit pentru odihnă. Aşa că locul ăsta pentru mine înseamnă plimbări lungi pe plajă şi mâncare bună. Restaurantele micuţe din sat au în meniu mai multe preparate tradiţionale, făcute după vechi reţete locale.

Experiențe culinare memorabile: Encornets à la provençale şi soupe au pistou. Pistou este un amestec de ierburi provensale super-gustos.

Plaje ascunse: Indie Beach şi Cabane Bamboo Beach. Sunt două dintre locurile frecventate în mod normal de localnici, aşa că sunt extrem de liniştite şi au un vibe minunat.

Un loc de reținut: Francis Bar este barul vilei la care ne şi cazăm. Este un bar construit de tatăl proprietarei; l-a făcut special pentru el înainte de a folosi casa în regim hotelier. Este locul în care ne simţim cel mai bine. Are ceva special, de aceea e tot timpul vizitat de turişti care locuiesc şi-n alte părţi.

Esențiale în trusa de beauty: Lucrurile de bază – o cremă de faţă, o mascara, o cremă de corp cu protecţie solară şi parfumul.

Indispensabile în bagaj: De obicei, ajung cu vreo două valize, ca să am de unde alege. [Râde.] Am o rochie albă de care nu mă pot despărţi în nici o vacanţă. O am de vreo şapte ani şi este primul lucru pe care îl pun în bagaj. În rest, haine lejere, de vară, şi câteva ţinute pentru ieşirile de seară, la restaurant.

Citiți și: “My Happy Place: Marina Aristotel”!

Foto: arhiva personală, prin amabilitatea distribuitorilor, iStock/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here