My travel list: Oana Titică (Chicineta)

0
Monument Valley

Oana Titică se descrie drept bachatera amatoare și patroană de shop cu farfurii @chicineta. Devoratoare de romane polițiste în vacanță, pregătită oricând să plângă peste o omletă delicioasă într-o țară exotică, Oana a acceptat să ne dezvăluie locurile de vacanță care i-au lăsat gura apă. 

O.T.: În toate vacanțele mele, cel mai important element este mâncarea. Dacă există o plajă drăguță unde am cum să citesc cărți amuzante despre crime oribile, atunci e și mai bine.

H.B: Cum îți alegi locurile de vacanță?

O.T: Îmi aleg locurile de vacanță în funcție de cum mă simt în perioada respectivă. Adică dacă am chef să mă relaxez, mă duc la un loc cu plajă sau într-o casă la munte în Translivania, unde să nu văd pe nimeni. Dacă mă simt în formă sau într-o perioadă mai artsy, mă duc în locuri unde am de vizitat și de fâțâit dintr-un loc în altul. Dar întotdeauna criteriul cel mai important, care le unește pe toate, e ce mânânc acolo.

Tenerife

Unele locuri arată mai bine pe instagam decât în realitate. Ce loc/locuri ți-au depășit așteptările?

Nu am o pasiune deosebită pentru instagram, așa că nu-mi aleg vacanțele în funcție de asta. Locul care m-a impresionat cel mai tare din toate călătoriile de până acum a fost Mont Saint Michel, pe care l-am văzut înainte să existe instagramul în viețile majorității dintre noi, și care într-adevăr era mult mai spectaculos decât ar fi putut arăta în orice poză de pe google de la momentul respectiv.

Locuri instagramabile pe care le-ai vizitat, de unde nu ai fi vrut să te mai întorci:

Dacă instagramabil înseamnă ‘foarte frumos’, atunci sunt multe de tot, iar de întors îmi e foarte greu să mă întorc din orice vacanță. Nordul Franței (Saint Malo, Mont Saint Michel și Deauville), castelele de pe valea Loirei, Monument Valley în Utah, Malibu, Pacific Coast Highway, lacurile din Austria, Positano în Italia, Delta Dunării, cetatea Enisala din Dobrogea, satele săsești din Transilvania și o grămadă de alte destinații, dar dragostea mea eternă merge la Thailanda și la toată Grecia.

Gran Canaria

Locuri (plaje) ascunse/ restaurante / magazine pe care le-ai descoperit datorită localnicilor:

La ultima călătorie în Catania, Sicilia, recepționera hotelului ne-a recomandat restaurantul Me Cumpari Turridu, unde am mâncat cele mai bune paste cu anșoa, stafide și pesmet din istoria personală. Pastele astea sunt o specialitate siciliană despre care nu am cuvinte suficiente de laudă.

Cum arată o zi de vacanță ideală pentru tine? Care sunt elementele care nu trebuie să lipsească?

Mâncarea, desigur. Apoi niște vin sau cocktailuri, kindle-ul, și în rest nu-mi mai trebuie nimic.

Cu ce începi o zi de vacanță? 

Încep trezindu-mă panicată că nu găsesc câinele, apoi îmi amintesc că n-are cum să fie cu mine, fiindcă nu o iau în vacanțele în care zbor cu avionul, apoi mă relaxez brusc și mă duc să mănânc tot ce există la micul dejun. Și beau neapărat cafea, fiindcă am o dependență fizică nefericită (dacă nu beau cafea când mă trezesc, mă doare capul îngrozitor până seara și sunt o companie neplăcută).

Un brand de beauty descoperit în vacanță:

Dermalogica.

Experiențe culinare memorabile:

Sunt prea multe ca să le enumăr, dar cea mai ‘memorabilă’ în sensul în care s-a întâmplat o singură dată în viață a fost în prima călătorie în Thailanda, la primul mic dejun thailandez. Am pus în farfurie o omletă cu crab proaspăt și niște stir-fried morning glory (o plantă pe care nu știu s-o traduc) și m-am emoționat atât de tare încât am început să plâng la propriu în restaurant. Nu mai mâncasem mâncare asiatică la ea acasă până atunci. Noroc că prietena cu care venisem încă dormea lemn de la jet lag și eram singură la masă, iar lumea din restaurant a crezut că am o dramă romantică. N-am putut să le zic că plâng de la o omletă.

Thailanda

Preparate tradiționale de încercat:

Din nou, sunt prea multe, dar pentru cine mai e încă în vacanțe prin Europa, aș zice Dakos în Creta, Caponata și înghețată de fistic în Sicilia, Caldo Verde (supă afumată), Torta de Laranja (ruladă de portocale) în Portugalia și urechi de porc prăjite în Spania. Toată mâncarea din Spania și Portugalia, de fapt.

Portugalia, Torta de Laranja

Esențiale în trusa de beauty de vacanță:

Mascara și fardul de sprâncene. În rest nu prea mă machiez în vacanță, las soarele să își facă treaba.

Portugalia

Indispensabile în bagaj:

Chiloți mulți și kindle-ul, pe care îl umplu cu cărți polițiste.

Grecia

Piese vestimentare must-have:

Rochii largi de bumbac colorat, cu imprimeuri florale sau botanice. Cu cât mai colorate, cu atât mai bine.

O cazare care ți-a depășit așteptările:

Hotelurile din Thailanda cu baia afară, în natură, ocazie cu care mi-am dat seama că dacă am un plan pentru pensie, el e să stau într-o cadă cu spumă, în timp ce mă uit la niște boscheți exotici, cu șopârle pe lângă mine, în timp ce aerul miroase a lemongrass. Va trebui să muncesc mult până ajung acolo.

Thailanda
Thailanda

Cărți pe care le-ai citit pe plajă:

Mi-ar fi greu să fac o listă cu toate, fiindcă citesc mult la plajă, dar pot să zic ce am citit vara asta sub umbrelă (și mi-au plăcut mult): Blood Orange de Harriet Tyce, I Let You Go de Claire Mackintosh și The Kept Woman de Karin Slaughter. Toate sunt cărți polițiste. Și tot pentru plajă aș mai recomanda seria Ladies’ Detective Agency a lui Alexander McCall Smith, cu două detective foooarte amuzante din Botswana și seria Rizzoli and Isles a lui Tess Gerritsen.

Foto: Oana Titică

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here