Nathan Jenden este succesorul lui Jonathan Saunders la DVF

0
Nathan Jenden Diane Von Furstenberg

Brandul american de moda l-a desemnat pe Nathan Jenden in rolurile de chief design officer si vice-presedinte creativ pentru perioada imediat urmatoare. Aceasta veste vine la scurt timp dupa ce Jonathan Saunders si-a anuntat retragerea din companie.

Nathan Jenden este un veteran la DVF, el a mai colaborat cu brandul timp de 10 ani, in perioada 2001 – 2011. „Nathan este un designer extrem de talentat si priceput care are darul de a se inconjura de oameni tineri si la fel de inspirati”, afirma fondatoare DVF, Diane von Furstenberg, pentru Business of Fashion. „Il asteptam inapoi la DVF pe Nathan cu multa bucurie si mandrie.”

„Vreau sa creez haine minunate, cu care femeile sa rezoneze”, declara Jenden. „Mi se pare ca DVF este mai relevant astazi ca niciodata in ceea ce priveste mesajul de self-empowerment pe care il transmite, fiind in acelasi timp dinamic si modern. Vreau sa ofer femeilor DVF ce isi doresc, cand isi doresc si cu acel <<joie de vivre>> si simt al scopului specific Dianei, brandului, dar si spiritului femeilor contemporane.”

Aceasta miscare prevesteste faptul ca DVF s-ar putea pregati de o viitoare vanzare

Dupa ce a absolvit Central Saint Martins and the Royal College of Art in Londra, Jenden a lucrat ca ucenic pentru John Galliano la Paris. Apoi s-a alaturat brandului Kenzo ca designer pentru doar un an, inainte de a se muta la New York si de a deveni director de design la Daryl K, un nume faimos in moda, in special pentru acel aer „downtown cool”. In 2001 a inceput colaborarea cu DVF despre care vorbeam mai sus, in rol de director creativ.

In noua sa pozitie, Jenden se afla direct sub fondatoarea Diane von Furstenberg si a board-ului DVF in organigrama de conducere. Colectia sa pentru toamna/iarna 2018 va debuta luna februarie a acestui an: „Sunt nerabdatoare sa il am pe Nathan inapoi pentru ca impreuna am trait cei mai buni 10 ani ai brandului. El a acumulat foarte multa experienta de cand a plecat in 2011 si acum are o intelegere chiar mai buna a brandului, al valorilor si scopului nostru”, a explicat Von Furstenberg.

Noua pozitie il reuneste pe Jenden nu doar cu Von Furstenberg, dar si cu Paula Sutter, fostul presedinte al DVF, revenit recent in board-ul de directori. Sutter, care a parasit initial DVF in decembrie 2013, a indeplinit cel mai recent functia de director executiv al TSG Fashion, o divizie a firmei TSG Consumer Parteners, care a investit in branduri precum Revolve, Paige si Rebecca Minkoff.

Revenirea lui Sutter si Jenden marcheaza reuniunea echipei ce a adus marile succese ale DVF din anii 2000. Dupa decizii de afaceri mai putin fericite si o scadere a cererii ce a facut DVF sa ajunga in pragul falimentului in anii ’80, brandul a avut o revenire la finele aniilor ’90, in mare parte datorata lui Sutter. In 2015, DVF a generat un profit anual de 500 milioane de dolari.

Totusi, surse din piata afirma ca brandul, ce isi propune sa vanda o parte din afacere, continua sa atraga interesul firmelor cu capital privat, multumita potentialului sau de a construi o afacere directa in SUA si de a avea o prezenta mai mare in China, unde consumatorii sunt din ce in ce mai interesati de noi branduri. DVF nu a numit inca un nou director executiv de la demisia lui Paolo Riva in Noiembrie 2016.

Cititi si: “Jonathan Saunders paraseste brandul Diane von Furstenberg”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here