New York Fashion Week in 5 colectii care ne-au atras atentia

0

Din cadrul acestei editii New York Fashion Week au lipsit mai multe prezentari (Fenty Puma si Yeezy sunt doar doua dintre ele), insa au existat o multime de momente remarcabile si show-uri cu surse inedite de inspiratie. Iata o scurta trecere in revista a catorva dintre ele.

Marc Jacobs si o noua colectie inspirata de anii ‘80

Cei care visau la putin dramatism pe scena Saptamanii Modei de la New York, au avut parte de asa ceva pe durata prezentarii Marc Jacobs. Nativul din New York a fost inspirat de decada anilor ’80 si a realizat o intreaga colectie cu aer futurist, dominata de piese cu umeri supradimensionati. Unele dintre modele au mers chiar cu mainile in sold, pentru a capta si mai bine spiritul decadei captate de colectie.

Schimbarile sociale ilustrate de noua colectie Ulla Johnson

Pentru toamna/iarna 2018/2019, Ulla Johnson exploreaza in ce context ar trebui mentinute traditiile, dar si cum ar trebui sa fie onorate sau, dimpotriva, respinse. Abordand totodata si tema sexualitatii, Johnson continua dialogul prin intermediul hainelor in jurul femeilor si al puterii. Elemente feminine si masculine sunt alaturate. Dantela si angora sunt asociate tweedurilor si catifelei. Volanele sunt suprapuse peste pantaloni, in timp ce costumele sunt accesorizate cu panglici delicate.

O reinterpretare actuala a trecutului: Jonathan Simjhai toamna/iarna 2018/2019

Noua colectie prezentata in cadrul Saptamanii Modei de la New York face numeroase referinte la trecut si la lectiile valoroase desprinse din acesta ce raman importante pentru viitor. Utilitarismul se imbina cu romantismul in multiple forme in acest sezon. Catifeaua intalneste dantela, in timp ce matasea fluida este folosita pentru rochii tip furou, iar denimul prinde forma corsetelor. Tinutele de seara cu tulle, pliuri in cascada si straturi bogate de broderie sunt menite sa surprinda o energie eterica. Paleta cromatica a colectiei Jonathan Simjhai pentru toamna/iarna 2018/2019 este compusa din griuri, diverse variatiuni de bej, bordo, dar si o doza necesara de negru.

Cea mai recenta colectie Tanya Taylor are ca muze doua reprezentate ale miscarii dadaiste

Colectia pentru toamna/iarna 2018/2019 este inspirata de reprezentantele miscarii dadaiste, in special de Suzanne Duchamp si Hannah Hoch. In anii 1920 – 1930 imaginile si picturile realizate de acestea au vorbit despre eliberarea si emanciparea femeilor de pretutindeni. Colectia stabileste un nou limbaj al feminitatii, spontan, relaxat, dar impecabil croit.

Paiete si glamour in show-ul Tom Ford pentru toamna/iarna 2018/2019

Glamour-ul disco revine pe podiumul de la New York Fashion Week sub forma paietelor aplicate pe bluze, rochii, colanti si blazere. Iar colectia Tom Ford pentru toamna/iarna 2018/2019 abunda in idei de tinute de party in ton cu decada 80s. Cel mai bun accesoriu pentru ele? Geanta Pussy Power Box Bag prezentata in cadrul aceluiasi show Tom Ford.

Cititi si: “New York Fashion Week primavara/vara 2018 in 4 colectii”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor, Imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here