Lista completa a nominalizarilor la Premiile Gopo 2017

0
lista nominalizarilor premiile gopo 2017

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Caini” (regia Bogdan Mirica), „Doua lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) si „Sieranevada” (regia Cristi Puiu), intra oficial in cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

lista nominalizarilor premiile gopo 2017

21 de lungmetraje romanesti lansate in cinematografele autohtone in 2016 au fost luate in considerare, de juriul din acest an, pentru desemnarea nominalizarilor celei de-a XI-a editii a Premiilor Gopo. Evenimentul dedicat industriei cinematografice din Romania se va desfasura pe 21 martie 2017, la Teatrul National din Capitala.

„Sieranevada” si „Caini”: peliculele cu cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo 2017

lista nominalizarilor premiile gopo 2017

„Sieranevada” si „Caini” intra in cursa pentru 13 trofee Gopo, cele doua lungmetraje fiind nominalizate la categorii precum: „Cel mai bun film”, „Cea mai buna regie”, „Cel mai bun scenariu”, „Cea mai buna imagine” sau „Cel mai bun actor in rol principal”.

O situatie inedita este inregistrata la categoria „Cea mai buna actrita in rol secundar” unde lupta se va da intre patru actrite din lungmetrajul „Sieranevada” – Tatiana Iekel, Catalina Moga, Ana Ciontea, Judith State – si Viorica Geanta Chelbea nominalizata pentru rolul din „Miracolul din Tekir” (regia Ruxandra Zenide).

lista nominalizarilor premiile gopo 2017

La categoria „cel mai bun regizor” au fost nominalizati: Cristian Mungiu („Bacalaureat”), Adrian Sitaru („Ilegitim”), Cristi Puiu („Sieranevada”), Bogdan Mirica („Caini”) si Radu Jude („Inimi cicatrizate”).

Mimi Branescu („Sieranevada”), Adrian Titieni („Bacalaureat”), Bogdan Dumitrache („Dublu”), Gheorghe Visu („Caini”) si András Hatházi („Orizont”) sunt cei cinci nominalizati care isi pot adjudeca trofeul Gopo pentru „Cel mai bun actor principal”.

 

Statueta Gopo pentru „Cea mai buna actrita in rol principal” poate fi castigata de Medeea Marinescu („03.ByPass”), Dana Dogaru („Sieranevada”), Maria Dragus („Bacalaureat”), Rodica Lazar („Orizont”) sau de Alina Grigore („Ilegitim”).

„Caini”, filmul regizat de Bogdan Mirica, a fost nominalizat si la categoria „Cel mai bun debut” alaturi de lungmetrajele „Dublu” (regia Catrinel Danaiata) si „Discordia” (regia Ion Indolean).

Adrian Titieni intra in cursa si pentru trofeul Gopo pentru „Cel mai bun actor in rol secundar”. La aceasta sectiune el a fost propus pentru rolul din lungmetrajul lui Adrian Sitaru, „Ilegitim”. Lista este completata de Vlad Ivanov („Caini”), Serban Pavlu („Inimi cicatrizate”), Petre Ciubotaru („Bacalaureat”) si Sorin Medeleni (raposatul actor din „Sieranevada”).

„Camera obscura” (regia Gheorghe Preda), „Doar o rasuflare” (regia Monica Lazurean-Gorgan), „Imagini din vis” (regia Sorin Luca), „in cautarea tatalui pierdut” (regia Ionut Teianu) si „Varza, cartofi şi alţi demoni” (regia serban Georgescu) sunt cele cinci productii ce pot fi votate la categoria „Cel mai bun documentar”.

In lupta pentru trofeul Gopo pentru „Cel mai bun film european”, juriul a nominalizat urmatoarele pelicule: „Fiul lui Saul” (regia László Nemes), „Toni Erdmann” (regia Maren Ade), „Mlastina” (regia Alberto Rodríguez), „Despre oameni si oi” (regia Grímur Hákonarson) si „Un porumbel cugetand pe o ramura” (regia Roy Andersson).

Cititi si: “Red carpet: Premiile Gopo 2013”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here