Cu ce noutati vine in acest an Noaptea Alba a Galeriilor

0
noaptea alba a galeriilor 2016

In aceasta seara se desfasoara cea de-a zecea editie a proiectului Noaptea Alba a Galeriilor, un proiect care devine din ce in ce mai consistent si mai ofertant de la an la an. Extinderea programului NAG la nivel national nu este singura premiera a editiei sale aniversare alaturi de Bucuresti, la cea de-a zecea editie NAG vor participa in acest an Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

No Man’s Land – zece expozitii focus dedicate celor zece orase care participa la Noaptea Alba a Galeriilor de Arta

noaptea alba a galeriilor 2016

Expozitia „No Man’s Land / zece discursuri din arta contemporana româneasca” prezinta pe acelasi teritoriu zece expozitii distincte, fiecare dintre ele construita in jurul cate unui concept diferit, alaturarea lor generand, prin pozitionarea aleatorie in spatiile Rezidentei Scena9, stari conflictuale sau armonii. Incaperea ramasa neocupata devine terenul neadjudecat de catre nimeni, un spatiu de intalnire, dialog si dezbatere. No Man’s Land va avea vernisajul pe 30 septembrie, cand se desfasoara Noaptea Alba a Galeriilor si va putea fi vizitata timp de o luna la Rezidenta Scena9 din centrul capitalei (strada Ion Luca Caragiale, nr. 32).

Muzeul de Arta Recenta (MARe) are o expozitie de-o noapte

noaptea alba a galeriilor 2016

Partener al NAG la cea de-a zecea editie a evenimentului, Muzeul de Arta Recenta (MARe) se deschide pentru o noapte vizitatorilor. Primul muzeu privat de arta din Romania, construit cu scopul de a fi doar muzeu de arta si nu altceva, MARe va prezenta prin colectiile si expozitiile sale arta contemporana romaneasca si internationala intr-o maniera proprie.

Vineri, 30 septembrie, ora 21:00, la sediul Muzeului de Arta Recenta (MARe), din Bulevardul Primaverii nr. 15, Bucuresti, va avea loc vernisajul expozitiei Mai-mult-ca-abstractul (MAMUCA). O expozitie de o noapte, prezentata intr-o cladire aflata in constructie. Un eveniment efemer intr-un proiect care nu este inca definitivat. Nimic nu descrie mai adecvat profilul MARe, pentru care „santierul” va fi o stare de spirit, mai ales dupa ce muzeul va fi inaugurat oficial.

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here