Catwalk report: Michael Kors, Marchesa si Delpozo

0

Ultima suita de designeri de la New York s-a remarcat prin abordarea feminina si purtabila, iar preferatii BAZAAR sunt Michael Kors, Marchesa si, surpriza sezonului, Delpozo.

Michael Kors

Michael Kors a mers contra curentului general al saptamanii modei de la New York si a ales decade foarte feminine. Din anii ’40  am recunoscut-o pe Katherine Hepburn, cu umeri evidentiati si solduri subtiate, accentuate de  si decupaje delicate de-a lungul bustului. Iar din anii ’70 am recunoscut elemente din garderoba lui Meryl Streep ca punct de inspiratie, cu suprapuneri lejere si pantalonii parbatesti.

Marchesa

Georgina Chapman si Keren Craig au citat cabinetul de curiozitati ca inpiratie. Cert este ca mana lor a devenit deodata lejera si fluida, fara sa piarda din elementele ornamentale pentru care este apreciat brandul. Vedeta colectiei este dantela si transparentele pe care le creeaza ea. O alaturare surprinzatoare pentru estetica lor, care le-a iesit din plin.

Delpozo

Surpriza sezonului din New yok a fost colectia incantator de feminina de la Delpozo, un brand spaniol ce este doar la al doilea sezon. Directorul creativ Joseph Font pretinde ca totul a pornit de la pictura de secol 19 a lui Jean Baptiste Camille. Siluetele pline de volum aduc aminte de rochii de epoca in cel mai placut mod cu putinta. Imbinarea dintre volume neasteptate si detalii complexe este moderna si nepretentioasa. Rezultatul creeaza un gen propriu pentru Delpozo la intersectia intre couture si prêt-à-porter.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here