Catwalk Report: Proenza Schouler, Narciso Rodriguez, Calvin Klein

0

Colectiile minimaliste s-au facut remarcate la New York, cu reprezentantul clar al genului Calvin Klein sub mana talentata a lui Francisco Costa, o noua lungime completata de contraste la Narciso Rodriguez si o purificare suprinzatoare a liniilor la Proenza Schouler.

[click pe oricare dintre imagini pentru marire]

Proenza Schouler

Architectura i-a inspirat pe Jack McCollough si Lazaro Hernandez dand nastere unei colectii vaporoase si fluide. Acei pantaloni care seamana cu o fusta, un hibrid interesant temperat de pantofi cu platforme plate, descriu increderea si modernintatea femeii pentru care creeaza cei doi. Foita de aur sau argint aplicata artistic pe pliseurile unor fuste fluide a fost si o referinta a spiritului decadei ’70 si a completat sentimentul de serenitate si comfort, cu o tusa nelipsita de lux.

Narciso Rodriguez

Primul lucru care se remarca in aceasta colectie a lui Narciso Rodriguez este o noua lungime. Iar desi fusta asimetrica poate dezvalui prea mult, Narciso stie sa imbine practicul in talentul sau de croitor impecabil, cu mici matasuri ce fac fusta mai comoda si garanteaza o supriza la fiecare pas. Desi silueta nu este extrem de variata, punctul de interes sunt liniile care descriu corpul, cu taieturi precise si combinatii atragatoare de texturi. Fiecare tinuta redusa la esential a fost bine echilibrata, cu falduri discrete de inspiratie japoneza. Elemente de obi au devenit insertii colorate in nuante subtile ce flateaza multe femei.

Calvin Klein

Aniversarea de 10 ani a lui Francisco Costa la carma Calvin Klein a venit cu straturi noi de minimalism bine gândit. Si, de fapt, straturile au fost punctul de pornire al acestei colectii cu margini desirate studiat, pentru a aduce un element proaspat siluetelor sale. Iar cand auzi cuvantul straturi intr-o colectie, grosimea este implicita, insa Francisco a reusit sa mentina lejeritatea chiar in materiale grele ca piele impletita sau piele de sarpe. Transparentele au fost un al element ce a creat echilibru, la ultimele rochii ajungand chiat la un fel nou de matase, cu franjuri din margini desirate ce mangaie corpul la fiecare pas.

(foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here