O meditație artistică asupra spațiului personal la IQOS Living Room x DIPLOMA

0
Pictură de Sînziana Coșoianu

A început cea de-a șaptea ediție a festivalului DIPLOMA, care aduce anul acesta în fața publicului larg o colecție de lucrări de diplomă cu totul speciale, pregătite și susținute de noua generație de artiști în perioada carantinei generate de pandemia de COVID-19. Evenimentul are loc în intervalul 02 – 11 octombrie 2020, în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29, București), dar și în hub-ul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, București).

Pe lângă lucrările de diplomă ale absolvenților de artă, design și arhitectură din promoția 2020, Combinatul Fondului Plastic reunește și un spațiu inedit, IQOS LIVING ROOM x DIPLOMA.

Lucrare de Daniel Roșca

Într-un spațiu vast, semnat de Zeppelin Design, IQOS LIVING ROOM X DIPLOMA a recreat o scenografie de altfel cunoscută, un context ce a devenit și mai important în viața noastră recentă și noua normalitate – cel de un living. Laolaltă cu o selecție de mobilier sofisticat și lucrările absolvenților de arte plastice și design din edițiile precedente Diploma, IQOS LIVING ROOM ne invită să ne redefinim relația cu spațiul nostru privat și cu posibilitățile de a-i eleva rafinamentul prin integrarea operelor artă.

Artele integrate în cotidian, în ambianțele private din viața noastră posedă puterea de a avea un impact benefic asupra stării noastre mentale, ce pare a fi și mai critic în contextul actual. Diversitatea lucrărilor expuse la IQOS LIVING ROOM ne oferă o perspectivă asupra multitudinii de opțiuni pentru integrarea obiectelor de artă într-un context atât de obișnuit precum apartamentul sau casa. Picturile abstracte ce aduc dinamism și prospețime, instalațiile ce pot redefini maniera în care ne mișcăm în spațiile familiare sau sculpturile ce pot transpune o galerie într-un living cu care ne-am obișnuit mult prea mult.

Un alt aspect ce ne îndeamnă și ne invită la o gândire mai critică, la o atenție ma sporită asupra lucrurilor deseori evidente și aproape banale în graba zilnică, sunt conceptele lucrărilor artiștilor, care ne reamintesc să fim mai aproape de noi.

Lucrările din cadrul IQOS LIVING ROOM sunt semnate de Anca Vintilă Dragu, Carmen Nicolau, Cătălin Velea, Cezara-Ana Costescu, Daniel Roșca, Filip Voicu, Laszlo Forray, Mircea Constantinescu și Sînziana Coșoianu.

Intrarea este gratuită în cele două destinații ale festivalului. Pentru Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii sunt încurajați să-și rezerve locul în avans, în platforma OVE.

Concept curatorial: IQOS Living Room & DIPLOMA
Design expoziție: Zeppelin Design
Design Grafic: Radu Manelici + Sebastian Pren
Echipa Zeppelin Design: Iulia Panait, Alex Voicu, Justin Baroncea, Constantin Goagea

DIPLOMA 2020 are loc respectând toate normele în vigoare. Accesul se face în condiții de siguranță și distanțare socială, cu fluxuri și trafic atent gândite și controlate. Toți vizitatorii sunt invitați să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în expoziții și să poarte mască care să acopere nasul și gura pe toată durata participării la eveniment. De asemenea, participanților le este verificată temperatura la intrarea în spațiile expozițional, iar distanțarea socială nu i-a împiedicat pe vizitatori să se bucure, în liniște, de expoziție.

 

IQOS este un produs destinat fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze. IQOS nu este lipsit de riscuri.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here